Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 14 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Pijnlijk: Tesla Cybertruck komt nóg later

Terwijl tal van andere fabrikanten nu echt met elektrische pick-ups op de markt verschijnen, stelt Tesla de Cybertruck nog een keer uit. We moeten nu tot het begin van volgend jaar wachten.

Best een beetje pijnlijk, want het was juist Tesla dat in 2019 een van de eerste partijen was die een elektrische pick-up toonde. Daarna volgden er vele. Ford, Rivian, General Motors: zomaar drie partijen die daarna ook elektrische mastodonten aankondigden. Terwijl we de F-150 Lightning, R1T en Hummer EV al in productievorm hebben gezien of zelfs al op het Amerikaanse asfalt rondrijden, stelt Tesla de komst van de Cybertruck nogmaals uit.

Concurrentie

Oorspronkelijk zou men dit jaar beginnen met de productie van het model. Dat is nu verschoven naar het begin van 2023, zo vertellen bronnen tegenover persbureau Reuters. Waarom? Tesla is volgens bronnen bezig om de Cybertruck nog flink te verbeteren, nu er zoveel concurrentie op de markt is.

Ook is het de vraag of Tesla de Cybertruck gaat produceren zoals we ‘m nu kennen. Verschillende partijen, zoals de Duitse TüV, hebben al laten weten dat de hoekige pick-up in z’n huidige vorm mogelijk niet wordt toegelaten in Europa. Elon Musk heeft echter al laten weten dat er zo goed als niets aan het ontwerp van de Cybertruck zal veranderen. Wel krijgt-ie iets andere proporties en afmetingen, zo stelde de Tesla-baas vorig jaar.

Specificaties Cybertruck

Het is ook de vraag wat de specificaties van de pick-up zullen zijn. Het absolute topmodel dat in 2019 is aangekondigd, zou drie elektromotoren hebben die de enorme Cybertruck binnen drie tellen naar een snelheid 100 km/h kunnen lanceren. Het bereik zou daarbij op 800 kilometer liggen. Tesla kondigde eerder aan met meer informatie in 2021 te komen, maar dat is niet gebeurd. Ook nu lijkt het er weer op dat we nog even moeten wachten op definitieve cijfers. Wanneer we die krijgen, durven we niet te zeggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.