Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 14 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Formule 1-deelname van Volkswagen blijft nog even spannend

Pas eind februari bespreekt het Volkswagen-concern zijn plannen om in de Formule 1 te stappen. Dat schrijven de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) en Reuters. De autofabrikant is van plan om met Audi en Porsche in de koningsklasse van de autosport te stappen. Mocht het management instemmen met de plannen, dan verschijnt de Volkswagen Groep pas in 2026 aan de start.

Bezwaren afgewezen, Max Verstappen is en blijft wereldkampioen

De FAZ en Reuters schrijven overigens dat ‘op zijn vroegst pas eind februari’ een besluit wordt genomen. Het is de raad van commissarissen van het Volkswagen-concern dat zich over het voornemen moet buigen. Of het besluit direct de wereld wordt in geslingerd, is niet bekend. Het verhaal dat de vergadering voor volgende maand staat gepland, is ook uitgelekt. De media baseren hun verhaal op bronnen binnen het autoconcern.

porsche_919_hybrid_83_02d200000d2b09f1
919 Hybrid Evo Le Mans

Ontmoeting uitgesteld

Er was eerder sprake dat de vergadering over het debuut van Audi en de comeback van Porsche in de Formule 1 deze maand zou plaatsvinden, maar blijkbaar is de ontmoeting tussen de ‘hot shots’ uitgesteld. De fabrikant heeft tijd nodig om een keuze te maken, terwijl het ook tijd heeft. De entree tot de koningsklasse staat voor 2026 gepland, omdat in dat jaar de Formule 1-organisatie de reglementen wijzigt.

Formule 1 sprintkwalificatie

Great reset

Het is nog de vraag of Volkswagen die ‘grote herstart’ aangrijpt om met een eigen team te komen of een bestaand team te hervormen. De FAZ geeft aan dat Audi en Porsche een eigen team gaan opzetten, maar andere geruchten geven aan dat Audi McLaren wil inlijven en Porsche gaat samenwerken met Red Bull. Uitgesloten is dat Audi en Porsche parallel van elkaar een eigen team opbouwen. Daarvoor zijn de kosten te hoog. De twee werken samen aan het avontuur, mocht het management er groen licht voor geven. De motor zou als Audi-blok en als Porsche-krachtbron op de startgrid verschijnen, maar het is dezelfde krachtcentrale die door Audi en Porsche tezamen is ontwikkeld.

HERBELEEF HET 2021-SEIZOEN FOMULE 1-SEIZOEN HIER

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.