Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 17 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla CyberLandr camper kent meer dan 100 miljoen dollar aan pre-orders

Eerder dit jaar liet het bedrijf Cyberlandr de eerste renders zien van een op de Tesla Cybertruck gebaseerde camper. Hoewel de productieversie van de Tesla-truck nog steeds niet rondrijdt, heeft pop-up camper al 100 miljoen dollar (88,2 miljoen euro) aan pre-orders binnengesleept.

In eerste instantie lijkt de creatie een ambitieus plan, dat het vooral goed doet in de digitale wereld. Met veel draaiende en scharnierende delen popt de wooncapsule als het ware uit de laadbak van de Cybertruck. Hoewel het er klein uitziet, is de opbouw van alle gemakken voorzien.

De Cyberlandr zit vol technologie

De camper beschikt over een grote keuken met lades die automatisch open en dicht gaan. De kraan kun je met zowel je stem als handgebaren bedienen en het aanrechtblad is volledig van porselein gemaakt, met daarin een onzichtbare inductiekookplaat. Van de keuken maak je in een handomdraai de slaapkamer, en ook een badkamer en het kantoor ontbreken niet.

Tesla Cybertruck, camper, Cyberlandr
(Afbeelding: Cyberlandr)

Daarnaast zit de camper vol technische snufjes. Zo is er een 32-inch 4K-televisie die verbonden is met Starlink (Satelliet-internet van Elon Musk) en beschikt de kampeerwagen over een 360-graden bewakingssysteem.

Even aerodynamisch als een Tesla Cybertruck

Dit alles vouwt weg in de laadbak die af te sluiten is middels een tonneaucover. Het geheel heeft dus geen invloed op de aerodynamica van de Tesla Cybertruck. Ook qua gewicht valt de opbouw alles mee. Het geheel weegt zo’n 544 kilogram. Voor dit alles hoef je maar 5 procent van je actieradius in te leveren, aldus de ontwikkelaar.

Tesla Cybertruck, camper, Cyberlandr
(Afbeelding: Cyberlandr)

Het klink bijna te mooi om waar te zijn, daarbij is de opbouw relatief betaalbaar. Voor 49.995 dollar (44.141 euro) kan je van je Tesla Cybertruck een Cyberlandr maken.

Waarom heeft de camper zoveel pre-orders?

Hoe kan zo’n bizarre creatie zo ontzettend veel geld aan pre-orders binnenhalen? Een logische verklaring hiervoor is de extreem lage aanbetaling. Voor 100 dollar (zo’n 88 euro) kan je de camper al reserveren. Daarbij belooft het bedrijf dat dit bedrag volledig terugbetaald kan worden. En dus is het niet zo spannend om ook jouw exemplaar te reserveren. Dat gebeurde overigens ook bij de Cybertruck zelf. Tesla vroeg een aanbetaling van 1000 dollar, voor veel mensen een niet al te hoge drempel om ook in te stappen. Zie je daarna toch af van je bestelling, dan krijg je het geld terug.

CyberLandr wil begin 2023 beginnen met de productie van de camper. Een belangrijke voorwaarde is natuurlijk dat de Cybertruck eerst in productie gaat. Daar bestaan ook nog altijd vraagtekens over.

Deze 4×4 offroad SOD Rise camper is een luxe studio op wielen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.