Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 28 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Tekeningen eerste volledig elektrische Ferrari uitgelekt

Ferrari werkt momenteel aan de ontwikkeling van een elektrische auto. Tekeningen van patenten voor die auto zijn nu op het internet gelekt.

De Italiaanse sportwagenfabrikant wil in 2025 zijn eerste volledig elektrische auto op de markt hebben. Die Ferrari wordt een concurrent van de Porsche Taycan en de aankomende Tesla Roadster. Tenminste, als we de tekeningen moeten geloven. De Amerikaanse website Taycan EV Forum heeft namelijk schetsen en tekeningen van Ferrari’s eerste EV ontdekt.

Purosangue

Het lijkt erop dat de auto een tweezitter wordt, gezien de twee getekende personen in de schetsen. Uiteraard bestaat dan nog steeds de mogelijkheid dat de eerste elektrische Ferrari een 2+2 wordt. De schetsen laten eveneens een lange neus en korte overhang aan de achterzijde zien. De eerste volledig elektrische aandrijflijn lijkt dus in eerste instantie niet in de aankomende SUV van het merk, de Purosangue, beschikbaar te komen.

Verder zien we dat er vier elektromotoren elk een eigen wiel aandrijven. Het lijkt er dus op dat al deze motoren onafhankelijk van elkaar werken. Andere technische informatie komt niet terug op de pagina’s. Ferrari heeft zelf nog niet op de tekeningen gereageerd.

SF90

Vorig jaar onthulde Ferrari al een geëlektrificeerd model in de vorm van de SF90. In die auto is een V8 met dubbele turbo aan drie elektromotoren gekoppeld, samen goed voor 1000 pk. Dat maakt van die auto de krachtigste Ferrari voor op de weg. De accu met een capaciteit van 7,9 kWh kan met een stekker worden opgeladen en zorgt ervoor dat de SF90 zo’n 25 kilometer volledig elektrisch kan rijden.

Na de introductie van die auto vertelde Michael Leiters, Chief Technical Officer van Ferrari, nog dat de technologie van volledig elektrische auto’s nog niet ‘volwassen’ genoeg is. Het gebrek aan geluid was volgens hem een groot probleem voor Ferrari-klanten, net als het bereik van een dergelijke auto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.