Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 28 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Renault kondigt oud-topman Seat als CEO aan

Renault is enkele dagen of misschien wel uren verwijderd van het aanstellen van een nieuwe CEO. Luca de Meo, oud-topman van Seat, wordt volgens persbureau Reuters spoedig aangekondigd door het Franse merk.

UPDATE: Gisteren is Luca de Meo officieel benoemd tot CEO van Renault.

Persbureau Reuters heeft op zijn beurt weer bronnen die melden dat Luca de Meo snel als topman van Renault wordt benoemd. Zij melden dat de directie van het Franse merk vanmiddag nog bij elkaar komt om zijn benoeming te bespreken en te bevestigen.

Seat

De Meo stapte begin januari op als topman van Seat, maar zal niet direct de positie van CEO bij Renault gaan bekleden. Dezelfde bronnen melden dat hij pas in juli van dit jaar aan zal treden, mede door allerlei contractonderhandelingen bij beide merken. Toch kan hij zeker zijn van zijn plek bij La Losange en hoeft hij zich geen zorgen te maken over last-minute wijzigingen vanuit de directie. Renault is op zijn beurt hard op zoek naar vastigheid sinds het turbulente vertrek van oud-topman Charles Ghosn. Laatstgenoemde verblijft momenteel in Libanon, waar hij naartoe is gevlucht na zijn miraculeuze ontsnapping uit Japan.

Maar tegelijkertijd zit men bij Renault op autogebied zeker niet stil. Zo kondigde het eind vorig jaar aan met een revolutionair elektrisch stadskarretje voor Europa te komen. Revolutionair, omdat de auto rond de €11.000 gaat kosten. In China levert de Franse autobouwer al de K-ZE, een model dat Renault ook in een iets andere vorm in Europa gaat aanbieden.

Twingo

Wie naar de specificaties van die auto kijkt, weet dat het echt om een stadsvoertuig gaat. De 43 pk sterke elektromotor zorgt voor een topsnelheid van 104 km/h. Dankzij de batterij van 26,8 kWh heeft de auto een bereik van ongeveer 250 kilometer. Het model komt daarmee onder de elektrische Twingo te staan. Dat model verschijnt dit jaar nog in de showroom en krijgt wellicht dezelfde aandrijflijn als de Smart ForFour EQ. Dit jaar verschijnen eveneens de Clio, Captur en Megane met een hybride aandrijflijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.