Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 22 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Renault Twingo tóch elektrisch

De Renault Twingo komt er in een volledig elektrische versie. De auto krijgt de toevoeging ZE en gaat nog dit jaar in de verkoop.

Renault kondigde de komst van de volledig elektrische Twingo ZE aan tijdens de presentatie van de jaarcijfers over 2019. De specificaties houdt de fabrikant nog even voor zichzelf. Vermoedelijk kiest de Franse autobouwer de Autosalon van Genève als podium voor de onthulling van de elektrische hatchback.

Renault Twingo

Smart ForFour EQ

Dat de architectuur van de stadsrakker geschikt is voor een elektrische aandrijflijn, bewijst de Smart ForFour EQ. De twee delen de technische basis en Smart levert de ForFour al jaren met een elektromotor en accupakket. De Fransen zagen bij de marktintroductie van de auto in 2014 echter van een elektro-Twingo af omdat het met een dergelijk model niet de Zoe wilde kannibaliseren. Blijkbaar kunnen de twee inmiddels naast elkaar bestaan, nu de vraag naar elektrische modellen sterk groeit.

smart EQ forfour

Twingo ZE in productie

Wanneer de levering van de Twingo ZE start, maakt Renault binnenkort bekend. De fabrikant bouwt de motorisering in de fabriek te Slovenië. Daar rolt ook de Smart ForFour EQ van de band. Of de Twingo EV dezelfde aandrijflijn krijgt als zijn tweelingbroer, is niet bekend. Mocht dat het geval zijn, dan krijgt de Franse stadsrakker de beschikking over een 60 kW sterke elektromotor en een 17,6 kWh grote batterij. Het accupakket ligt in de bodem van de auto. De Smart haalt 130 km/h en sprint in 12,7 tellen van stilstand naar 100 km/h. De opgegeven actieradius bedraagt 160 km (NEDC).

Elektrische Renaults

Het gamma elektrische Renaults bestaat momenteel uit de Twizy en de Zoe, alsmede de bedrijfswagens Kangoo en Master. De Twingo komt daar nu bij. Er gaan geruchten dat na de komst van de Twingo ZE de versies met verbrandingsmotoren verdwijnen. Op de Autosalon van Genève gaat Renault daar ongetwijfeld antwoord op geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.