Autovisie
Autovisie Nieuws 22 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Vernieuwde Renault Twingo oogt erg clean

Mesdames et messieurs, dit is de vernieuwde Renault Twingo. De Franse autobouwer geeft de A-segmenter een frisse outfit. Hij oogt vooral heel erg clean. Toch is er ook onderhuids en in het interieur het nodige aangepast.

Vernieuwd front

Aan de buitenkant valt het vernieuwde front op met een nieuwe bumper en nieuwe koplampen met geïntegreerde C-vormige LED-dagrijverlichting. De LED-dagrijverlichting fungeert overigens ook als knipperlicht. Kies je de topversie, dan is de grille vooraan in chroom uitgevoerd. De achterzijde heeft ook een nieuwe bumper gekregen evenals nieuwe lichtunits.

Luchtinlaat

De rijhoogte is met 10 millimeter verlaagd en verder heeft elke Twingo voortaan de luchtinlaat op het linker achterpaneel. In eerste instantie was deze luchtinlaat alleen op de Twingo GT te vinden, maar die is verdwenen. De uiterst kleine luchtinlaat zorgt volgens Renault voor betere motorkoeling. De motor van de Twingo ligt namelijk achterin.

Nieuwe carrosseriekleuren

Renault introduceert twee nieuwe carrosseriekleuren: Jaune Mango en Blanc Quartz. Andere leverbare carrosseriekleuren zijn Noir Etoilé, Rouge Flamme, Gris Lunaire, Blanc Cristal, Vert Pistache en Bleu Dragée.

Vernieuwde middenconsole

In het interieur valt de vernieuwde middenconsole op met een verstelbare bekerhouder. Hier zijn ook twee USB-poorten te vinden, evenals een AUX-ingang en de knoppen van het start-stopsysteem en de cruise control/snelheidsbegrenzer. Een gesloten dashboardkastje is nu in alle versies te vinden. Om het af te maken heeft Renault de afwerking naar een hoger niveau getild, een stevigere hoedenplank gemonteerd en een nieuwe pookknop geïnstalleerd.

Multimediasystemen

Er is keuze uit twee Renault Easy Connect-multimediasystemen: R&Go en Easy Link. Beide systemen ondersteunen Apple CarPlay en Android Auto. Ruimte voor personaliseren is er volop. Renault levert diverse in- en exterieurpakketten, verschillende stripings voor het exterieur en vier verschillende wieldesigns. Volgens Renault zijn er honderden combinaties mogelijk.

Motoren

Renault levert de vernieuwde Twingo met twee benzinemotoren: een SCe 75 of TCe 95. Beide driecilinderbenzinemotoren voldoen nu aan de Euro 6d-emissienorm. De TCe 95 is er ook met EDC-automaat. Standaard is een handgeschakelde vijfbak. Renault maakt binnenkort meer informatie bekend over de marktlancering en prijzen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Vernieuwde Renault Twingo oogt erg clean
Sluiten