Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 4 jun 2019

Seat Mii Electric: de kleine elektrische auto voor de stad

Het hek is van de dam en autofabrikanten overspoelen ons ineens met kekke kleine elektrische stadswagentjes. Nu is het de beurt aan Seat. De Spanjaarden komen met de Seat Mii Electric.

Seat Mii Electric

De afgelopen weken zijn we gebombardeerd met allerlei kleine elektrische autootjes. Volkswagen kwam met de ID.3, Skoda toonde de Citigo-e iV, Opel komt met de Corsa-e en Peugeot maakt een elektrische variant van de 208. Seat kan natuurlijk niet achterblijven. Het merk toont vandaag hun visie op elektrisch vervoer in de stad met de Seat Mii Electric.

Cijfertjes

Laten we eens kijken naar de cijfertjes: het stadskarretje wordt aangedreven door één elektromotor van 83 pk en 212 Nm. Daarmee trekt hij binnen 3,9 seconden op naar 50 kilometer per uur. De topsnelheid is begrensd op 130 kilometer per uur. Als er schappelijk mee gereden wordt houdt het 36,8 kWh accupakket het zo’n 260 kilometer vol (volgens de WLTP-cyclus). Opladen via een wandcontact van 7,2 kW duurt vier uur voor een lading van 80%. Laden met 40 kW verlaagt die tijd tot ongeveer een uurtje.

Seat Mii Electric

Onder de huid zijn er weinig schokkende ontwikkelingen te vinden. Maar Seat heeft de buitenkant wel aangepast om aan te tonen dat dit een milieuvriendelijke stadswagen is. Zo vinden we meerdere ‘Electric’-stickers op de achter- en zijkanten van de auto. Daarnaast heeft hij speciale 16 inch lichtmetalen velgen. Aan de binnenkant zijn er ook maar weinig aanpassingen te vinden. Het dashboard is omwikkeld in SEAT IML-folie, het stuur, schakelpook en handrem zijn in leder afgewerkt en de rest van het interieur wordt verlicht met ingebouwde verlichting.

Uitrustingsniveau’s

De auto komt er twee uitrustingsniveau’s die vervolgens met vijf accessoirespacks uitgebreid kunnen worden: Garage, Easy Flex, Below Zero, Home Charge and FAST (uitgerust met snellader). Alle versies kunnen verbinding maken met de mobiele SEAT CONNECT-app. Hiermee kan de auto bijvoorbeeld op afstand van het slot gehaald worden, of kan de airco alvast aangezet worden zodat de eigenaar in een koele auto stapt alvorens hij vertrekt.

De Seat Mii Electric wordt in september van dit jaar in Bratislava in productie genomen. Op dat moment kunnen klanten ook alvast een bestelling voor hun elektrische Mii plaatsen. De uitlevering moet ergens begin 2020 van start gaan. De prijzen voor de Mii Electric maakt Seat op een later moment bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.