Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 28 apr 2023
Leestijd: 1 minuut

Een ronkende V8 en toch elektrisch, dit is de Shelby Mustang Mach-E GT

Als je Autovisie volgt, dan heb je ongetwijfeld vaker van de Ford Mustang Mach-E gehoord. Nu komt er een bijzondere versie van de EV met een ronkende V8! Verwelkom de Shelby Mustang Mach-E GT.

Het is niet zo dat Shelby een V8 in de neus van de elektrische auto legt. De Mach-E beschikt over speakers die het V8-geluid nabootsen, net als Abarth doet bij de 500E.

Een ronkende ‘V8’ maar geen pk meer

Hoewel deze Shelby-uitvoering van de Ford Mustang Mach-E GT misschien stoerder klinkt, levert de aandrijflijn net zoveel pk’s als de normale GT. Hoewel de GT met 487 pk geen gebrek aan vermogen heeft, is het toch opvallend dat je voor 24.900 euro (alleen voor de Shelby-kit) niet eens één pk meer krijgt.

Maar waarom zou je dan voor deze speciale Mustang Mach-E GT gaan? Simpelweg om op te vallen en een unieke auto te hebben. Hoewel de lichtere wielen, verbeterde aerodynamica en gewichtsbesparing ongetwijfeld zorgen voor iets betere prestaties, maken de carbon fibre motorkap en Shelby-strepen de auto met name veel opvallender.

Shelby-kit in beperkt oplage

Hoewel Shelby een echt Amerikaans bedrijf is, kan je vooralsnog enkel in Europa de kit bestellen. Op ons continent worden slechts 100 upgradepakketten met V8-geluid verkocht.

Een Shelby Mustang met echte V8

Leuk zo’n EV, maar als autoliefhebber wil je het liefst een échte V8. Bijvoorbeeld de Shelby GT500. In onderstaande video neemt Autovisie-redacteur Peter Hilhorst je mee in die auto en de Ford Mustang Mach 1. Dat betekent rondvliegend rubber, veel bandenrook en hamerende V8’s!

Mach 1 en Shelby GT500: Ford Mustangs zoals ze horen te zijn – Review

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.