Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 28 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid verkoopt bijzondere Opel Manta

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze occasions en oude dienstvoertuigen, worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoe dit exact in zijn werk gaat, laat Autovisie in deze reportage zien. Ditmaal staat er een bijzondere Opel Manta te koop.

Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw verse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

Een bijzondere Opel Manta B bij de Nederlandse overheid

De Opel Manta B kwam in september van 1975 op de markt. Sportieve versies kwamen niet alleen onder de modelnaam ‘Manta GSi’, sommige Manta’s kregen een bijzondere behandeling van hun eigenaar. Net als de occasions die nu bij de Nederlandse overheid wordt aangeboden.

Opel Manta B, domeinen roerende zaken, breitbau, widebody, nederlandse overheid
(Afbeelding: Domeinen Roerende Zaken)

De Opel Manta B is voorzien van een Breitbau-pakket (widebody). Hierdoor ziet het exemplaar er een stuk exotischer uit, dan-ie daadwerkelijk is. De eigenaar heeft zijn inspiratie waarschijnlijk uit Maranello. De Manta heeft verdacht veel trekjes van de Ferrari Testarossa.

Opel Manta B, domeinen roerende zaken, breitbau, widebody, nederlandse overheid
Het interieur van de occasion bij de Nederlandse overheid. (Afbeelding: Domeinen Roerende Zaken)

Hoewel deze Opel Manta die verkocht wordt bij de overheid waarschijnlijk unieker is dan de Italiaanse supercar, heeft de Opel wel veel minder vermogen. Welke viercilinder er in de occasion ligt, is onduidelijk.

Niet in een goede staat

Hoewel de auto er op het eerste gezicht vet uitziet, is er flink wat werk aan de winkel. Schade, roest, een ontbrekende spiegel en afbladderende lak. Hoewel de kilometerstand pas op 93.784 kilometer staan, is de occasion bij de overheid er niet best aan toe.

Haal je plezier uit spuiten, schuren en lassen, dan is deze Opel Manta wellicht een leuk project. Houd bij aanschaf dan wel rekening met de flinke investering die je moet doen om deze auto weer echt mooi te maken.

Opel Astra GSe: Waarom dit niet de nieuwe liefhebbersauto is

Klik hier om naar de advertentie te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.