Autovisie
Autovisie Nieuws 16 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Ook deze Ferrari Testarossa is een ex van Sir Elton John

Heeft Sir Elton John in de loop der jaren meer mannen of auto’s versleten? Hoe het ook zij, er gaat weer een ex van de Engelse popster onder de hamer. Ditmaal is het de Ferrari Testarossa, die de Engelsman op zijn veertigste verjaardag van zijn platenlabel cadeau kreeg.

In 1987 kreeg Sir Elton John van MCA een leuk presentje dus. Het betrof een Ferrari Testarossa met de beroemde enkele buitenspiegel, staand op 16 inch wielen en gespoten in Rosso Corsa ofwel rood. De specificaties waren niet door Sir Elton John of door iemand van het platenlabel gekozen. Het betrof een gebruikt exemplaar. De vorige eigenaar had de Testarossa enkele maanden in bezit, voordat hij de Italiaanse sportcoupé doorstootte. Sir Elton John was wat loyaler naar de Ferrari. Hij hield de auto liefst 14 jaar in bezit. In 2001 werd de Testarossa door veilinghuis Christie’s aangeboden. De Engelse popster deed toen meer auto’s van de hand.

Ferrari Testarossa
Ferrari Testarossa

Krasjes

De mijlenteller stond toen op 7434. Nu, twintig jaar later, heeft de Italiaanse schoonheid exact 3299 mijlen extra afgelegd. Daar is volgens de huidige verkoper nauwelijks iets van te zien. De kleur rood is nog origineel, zo claimt het ingeschakelde veilinghuis Shannons. De zwarte strip onderaan de bumper daarentegen vertoont enkele krassen, opgelopen op slecht wegdek en bij drempels. Binnenin zou je de ouderdom van de in light tan uitgevoerde lederen bekleding niet zien, aldus het veilinghuis. De bruine tapijtset en schakelaars zijn -heel mooi uitgelegd door Shannons- in een staat die hoort bij de leeftijd van de auto. Ze zouden wel plakken, dus…

Originele kentekenplaten

Voor de liefhebber is het belangrijk te weten dat de sportwagen wordt geleverd met een bief van Sir Elton John, waarin staat dat de beste man daadwerkelijk eigenaar van dit exemplaar is geweest. De originele papieren en boekjes, rekeningen en foto’s krijgt de hoogste bieder er bij. Ook de originele kentekenplaten uit Groot-Brittannië liggen in de auto. De auto staat nu geregistreerd in Australië, in Victoria om precies te zijn. De huidige eigenaar heeft de auto zeven jaar in bezit.

Ferrari Testarossa
Ferrari Testarossa

Ferrari’s gift aan de mensheid: de Ferrari 812 Competizione – Review

De Testarossa verscheen in 1984 als opvolger van de Ferrari 512 BB. De sportwagen met 390 pk sterke twaalfcilinder benzinemotor was tot begin jaren negentig in productie. Hij onderging naast enkele kleine modeljaaraanpassingen ook twee facelifts. Bij de eerste grote facelift paste Ferrari ook de naam van de auto aan. Testarossa werd 512 TR. Bij de tweede ingrijpende opfrisbeurt (1994) koos Ferrari wederom voor een verse naam. Het werd F512M. De 550 Maranello loste de Testarossa na een carrière van 12 jaar af.

De Ferrari Testarossa van Sir Elton John gaat tijdens de Shannons ’40th Anniversary Auction’, die van 23 tot en met 30 november duurt, onder de hamer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.