Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 28 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Rolls-Royce Cullinan Black Badge voor Hakim Ziyech

Hakim Ziyech, in Amsterdam beter bekend als The Wizard, trakteert zichzelf op een nieuwe auto. Zijn keuze valt op een Rolls-Royce Cullinan Black Badge. Want ja, met een leuk salaris bij zijn nieuwe club Chelsea kan dat makkelijk.

Tot afgelopen seizoen speelde hij bij Amsterdamse club Ajax. Voor de oplettenden: hier kwam hij al wel eens naar de training in een Lamborghini Urus of Audi RS 6 Avant. Bij een Engelse club kun je echter niet in dat materiaal aan komen rollen, dus werd het tijd voor een Engels product. Hij kiest nu de Rolls-Royce Cullinan Black Badge.

Rolls-Royce Cullinan Black Badge

Sterker

De Rolls-Royce Cullinan Black Badge is niet gewoon een Cullinan met een ander kleurtje. Nee, het gaat er echt op de Rolls-Royce manier aan toe. De kleur is een met de hand gepolijste zwarte laklaag met een gele pinstripe over de flanken van de luxe SUV. Maar ook het vermogen is niet standaard gebleven. De soepele 6,75-liter V12 krijgt 29 pk en 50 Nm meer dan het standaardmodel, wat resulteert in maar liefst 600 pk en 900 Nm. Zo snelt de 2753 kg zware Cullinan Black Badge vanuit stilstand al in 4,9 seconden naar de 100 km/h. De topsnelheid is begrensd op een schappelijke 250 km/h. Om met al dat geweld om te kunnen gaan, kregen de vering en remmen van de Rolls-Royce ook een upgrade. Met de nieuwe ‘Intuitive Throttle’-technologie kan de auto agressiever schakelen en met de nieuwe ‘LOW-knop’ kan het uitlaatgeluid extra laag klinken.

Rolls-Royce Cullinan Black Badge

Naast de gele lijn die langs de Cullinan Black Badge loopt, is de enige andere kleur achter de (standaard) 22-inch wielen te bespeuren. Ja, standaard, want Hakim Ziyech heeft bij VDM Cars 24-inch Vossen-wielen onder de SUV laten plaatsen. Achter die wielen bevinden zich opvallende rode remklauwen. Verder zijn alle chromen onderdelen vervangen voor dezelfde elementen, maar dan uitgevoerd in glanzend of matzwart (zelfs de Spirit of Ecstasy is uitgevoerd in matzwart). In het interieur wordt de gele lijn doorgevoerd en vinden we andere gele accenten zoals in de deuren. Leuk detail: voor de sterrenhemel (ofwel de Starlight Headliner) bestaat uit 1344 individuele glasvezelkabels, geplaatst door de technici van Rolls-Royce.

Meer salaris

Volgens het Britse Daily Star gaat de €40 miljoen kostende voetballer zo’n €112.000 per week verdienen bij de Engelse topclub. Tja, dan kan een Rolls-Royce Cullinan Black Badge voor vijfenhalve euroton er wel vanaf.

Wil je meer weten over de Rolls-Royce Cullinan? Kijk dan deze Sjoerds Weetjes over de luxe SUV.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.