Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 28 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Kan Max Verstappen de wereldtitel wel op z’n buik schrijven?

Het hangt ervan af wie je het vraagt. Max Verstappen verwacht zelf niet dat hij dit seizoen nog serieus om de wereldtitel kan strijden in de Formule 1. “Ik geloof niet in sprookjes, want we komen snelheid tekort”, zegt de kopman van Red Bull.

Verstappen staat tweede in het klassement, achter Lewis Hamilton en voor Valtteri Bottas die beiden in een snelle Mercedes racen. “Ik denk dat we nu al boven ons kunnen hebben gepresteerd”, zegt de Limburger op Verstappen.nl. “Mercedes is sneller en wij hebben maximaal gepresteerd, daar ben ik blij mee.”

Lewis Hamilton denkt er anders over

Verstappen denkt niet dat Red Bull het verschil met Mercedes nog kan overbruggen in de laatste elf races van het seizoen. “Want je kan maar een beperkt aantal updates aan de auto doorvoeren en de Grands Prix volgen elkaar dit jaar enorm snel op. Je kan wel updates brengen, maar geen hele grote.”

Lewis Hamilton denkt er echter anders over. De zesvoudig wereldkampioen, die vier van de zes verreden races won en riant leidt in het kampioenschap, ziet nog steeds gevaar in Verstappen. “Als je kijkt naar de uitslagen, dan is het qua punten heel close. Red Bull heeft sterk gepresteerd en komt in de races steeds dichterbij. Voor mij is Verstappen nog steeds een kandidaat voor de titel”, zei de Brit op Spa-Francorchamps, waar dit weekeinde de Grote Prijs van België wordt verreden. Hamilton leidt met 132 punten, Verstappen volgt met 95 punten. De Fin Valtteri Bottas van Mercedes is de nummer drie in de stand met 89 punten.

Formula 1 World Championship 2015 15th IAAF World Athletics Championships Beijing 2015
Lewis Hamilton (archieffoto)

Favoriete circuit Max Verstappen

Verstappen kijkt uit naar de Grote Prijs van België van zondag op zijn favoriete circuit van Spa-Francorchamps. “Het is jammer dat er geen fans rondom het circuit zijn, want zij creëerden hier altijd een geweldige sfeer”, zegt hij. “Toch is het fijn om hier te zijn. Het is een gave baan, met veel snelle bochten.”

“Wij zijn natuurlijk niet hier om tweede of derde te worden”, benadrukt Verstappen. “Wij willen als team voor het kampioenschap kunnen strijden. Maar we moeten accepteren dat we op dit moment niet in die situatie zitten. Op pure snelheid leggen we het af. We moeten het hebben van een mindere dag of pech voor Mercedes om te kunnen winnen. We hebben nog veel werk te doen.”

“Het zal lastig worden om Mercedes in België te verslaan”, voorspelt Verstappen. “Ze zijn erg dominant met hun auto en hele pakket. Maar ik geef natuurlijk niet op en ga mijn best doen. Zo ook ons team. We zullen blijven vechten en elke kans die we krijgen grijpen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.