Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 13 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Range Rover niet exclusief genoeg? Dan is hier de Adventum Coupé!

Voor wie een Range Rover te gewoontjes vindt, is er nu de Adventum Coupé. Deze SUV is niet afkomstig van Land Rover zelf, maar is een mooi staaltje maatwerk van een drietal Nederlanders.

Niels van Roij, misschien zegt de naam je wel wat. Deze Nederlandse auto-ontwerper is met name bekend van speciale ‘coachbuilding’ projecten. Zo is hij medeverantwoordelijk voor de Tesla Model SB (Shooting Brake), en de Ferrari Breadvan Hommage. Nu komt daar dus de Adventum Coupé bij. De auto is door Niels van Roij getekend op initiatief van coachbuilding deskundige Maurik van den Heuvel. De speciale SUV wordt gebouwd door carrosseriebouwer Bas van Roomen.

Range Rover SV Coupé

Land Rover zou in eerste instantie zelf komen met een Coupé-variant van hun vlaggenschip. Deze zou worden gebouwd in een beperkte oplage van 999 stuks. Het is echter bij drie preproductie-auto’s gebleven. Land Rover besloot echter dat ze het geld voor de benodigde investering beter in technologische ontwikkelingen kon stoppen. En zo kwam er dus een voortijdig einde aan de luxe SUV-coupé.

Adventum Coupé

Adventum Coupé

Toen Land Rover de bouw van Range Rover SV Coupé niet doorzette, werd het idee opgepakt door het drietal Nederlanders. In de basis is de Adventum Coupé hetzelfde idee als de SV Coupé, alleen maakt men de Adventum met de hand in Nederland. Heel veel plaatwerk is anders, alleen de motorkap, spatborden en kofferklep komen van de originele vijfdeurs Range Rover. De coupédeuren zijn volledig nieuw gemaakt. De ventilatieopeningen in de flanken zijn ook verdwenen. Dat maakt de auto optisch langer. Door deze wijzigingen is het interieur ook voor een groot deel opnieuw ontworpen. De Adventum Coupé is tot in de kleinste details te personaliseren. Denk aan zelfgekozen kleuren en materialen voor zowel interieur als exterieur, unieke tankvulopeningen, duo-tone exterieurlakken, gepersonaliseerde treeplanken en verfijnd borduurwerk op de bekleding. Heb je een bepaalde krijtstreep op je kostuum die je erg mooi vindt? Ook die kun je in het interieur laten verwerken.

Eerste editie

De eerste gebouwde Adventum Coupé is wit aan de buitenkant. In het interieur zijn het dashboard, de deuren en de naar achter doorlopende middenconsole afgewerkt met zwarte pianolak elementen. Voor het tweekleurige interieur is gekozen voor rood met zwart leer. In plaats van een achterbank zijn er twee volwaardige stoelen, daartussen een doorlopende middenconsole waar zich diverse knoppen bevinden voor het comfort van de passagiers achterin. De vloer van deze uitvoering is van voor naar achter bekleed met teakhout, zelfs in de kofferbak. In de kofferbak zijn ook nog twee gepersonaliseerde paraplu’s te vinden die bij deze uitvoering horen.

Duurder dan de vijfdeurs

De Adventum Coupé kost vanaf 270.000 euro exclusief belastingen. In het vooronder ligt dan de bekende 525 pk-sterke 5,0-liter Supercharged V8. De bouw begint pas na een aanbetaling van 50.000 euro. Afhankelijk van hoe sterk de auto is gepersonaliseerd, duurt het minimaal zes maanden om de exclusieve auto te bouwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.