Autovisie
Autovisie Nieuws 12 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

50x Rolls-Royce Dawn Silver Bullet Collection

Het is allemaal mooi en aardig dat Rolls-Royce miljoenen mogelijkheden biedt om tot het meest persoonlijk aangeklede model te komen, er zijn klanten die juist daardoor niet weten wat ze moeten kiezen. Vandaar dat Rolls-Royce de Collection-versies introduceert, zoals de Dawn Silver Bullet Collection. Maar er is één probleem. Wat als je ook die niet mooi vindt?

Dan moet je toch aan de slag met Rolls-Royces Bespoke-afdeling. Daar krijg je persoonlijke uitleg over de mogelijkheden, kleurcombinaties voor lak en leder, de beschikbare afwerkmaterialen of juist speciaal op maat gemaakte items. In de studio krijg je direct alles voorgeschoteld, zodat meteen duidelijk is of iets persoonlijk of juist afstandelijk is. Een tijdrovend klusje voor de persoon die vooraf niet duidelijk weet wat hij of zij wil.

Vijftig stuks

Maar wat heeft de special edition te bieden? Sowieso is hij bedoeld voor 50 personen wereldwijd die zichzelf de tijd besparen om er eens lekker voor te gaan zitten om voor maatwerk te kiezen. Al kan het uiteraard zo zijn dat de Dawn Silver Bullet Collection juist perfect bij het karakter van de koper aansluit. De Engelse autobouwer kiest voor een ultra-metallic silver Bespoke-kleur, wat betekent dat de tint niet op de standaard optielijst staat. Dawn Silver Bullet Collection

Twee- of vierzitter

Voor de verdere aankleding van de cabriolet liet de fabrikant zich naar eigen zeggen inspireren door roadsters uit de jaren 20. De Dawn Silver Bullet Collection , waarvan er dus wereldwijd vijftig beschikbaar zijn, heeft onder andere de Aero Cowling. Met andere woorden, over de achterste zitplaatsen plaatst Rolls-Royce een bagagekoffer met meerdere opbergvakken. Door zijn ontwerp met power domes krijgt de Dawn een aparte uitstraling, omdat die kracht en sportiviteit toevoegen. De kolossale cabriolet oogt wat vlotter. Op de bagagekoffer staat de Silver Bullet naam om aan te geven dat de unit ook daadwerkelijk bij de auto hoort. Dawn Silver Bullet Collection

Carbon fibre

In contrast met de zilveren kleur heeft de Dawn Silver Bullet Collection zwarte afwerkingsdetails, zoals voor de lichtunits en op de bumper. Hoe het er daadwerkelijk uitziet, houdt Rolls-Royce nog even voor zichzelf. De foto’s worden pas in een later stadium vrijgegeven. Binnenin kiest de bedenker voor onder andere een koolstofvezel dashboardlaag.

Levering

De Rolls-Royce Dawn Silver Bullet Collection wordt later dit jaar officieel getoond. De orderboeken zijn al geopend. Hoeveel auto’s voor Europa beschikbaar zijn, is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.