Autovisie
Autovisie Nieuws 12 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Ferrari Breadvan Hommage, een update

Dat designhuis Niels van Roij Design werkt aan een coachbuilt Ferrari Breadvan Hommage is geen verrassing. De Nederlander geeft nu een update over het project, onder met nieuwe renderings en een full scale kleimodel.

Krommingen

Volgens de Nederlander Niels van Roij wordt de Breadvan Hommage klaargemaakt voor kleimodellering door een op maat gemaakt framewerk te construeren van stalen samengestelde krommingen, waarvan de afmetingen kleiner zijn dan het eigenlijke ontwerp voorschrijft.

Kloppen

Het frame is gemaakt door coachbuilder Bas van Roomen. De taak van het kloppen van de nieuw ontworpen, aluminium carrosserie rust ook op zijn schouders. Tijdens kleimodellering, een zeer arbeidsintensief proces, is het design in continue doorontwikkeling. Niels van Roij: “Een auto is een complex en driedimensionaal object dat vanuit alle hoeken en onder verschillende lichtomstandigheden moet kloppen. Zoals het schetsen, is het kleimodelleerproces iteratief en wordt de ‘Breadvan Hommage’ continue opnieuw vormgegeven om de verhoudingen en surfacing precies goed te krijgen.” De komende maanden wordt er extra informatie over het project vrijgegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.