Autovisie
Autovisie Nieuws 12 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit kost de nieuwe Skoda Scala

De levering van de nieuwe Skoda Scala start pas in mei 2019, maar de vijfdeurs hatchback bestellen is al mogelijk. Wat de Scala moet kosten? Dat vertellen we hier.

Twee motoren

Op het menu van de Skoda Scala staan in eerste instantie twee Greentech-turbobenzinemotoren: een 1.0 TSI met 115 pk met handgeschakelde zesbak of een 1.5 TSI met 150 pk met standaard een zeventraps DSG-automaat. Skoda breidt het motorengamma in een later stadium uit met diesel- en CNG-versies.

Skoda Scala prijzen 1

Vijf uitvoeringen

Op de prijslijst staan verder vijf uitvoeringen, te weten de Active, Ambition, Style, Sport Business en de First Edition. Vanaf de standaarduitvoering – de Active dus – is de Scala uitgerust met onder meer LED-dagrijverlichting en -dimlicht, airconditioning, een lichtsensor, E-Call voor automatische noodoproepen, Multi Collision Brake en het elektronische sperdifferentieel XDS. Neem je de Ambition, dan krijg je als extra’s cruise control, Bluetooth-connectiviteit, 16-inch lichtmetalen wielen, een met leder bekleed stuurwiel en Smartlink+.

9,2-inch touchscreen

Uiteraard zijn de Ambition en Sport Business nog rijker uitgerust. De Ambition heeft onder meer stoffen/suede bekleding, volautomatische airconditioning, een gekoeld handschoenenkastje, elektrisch bediende ramen vóór en achter, parkeersensoren achter, full-LED achterlichten en Radio Bolero met 8-inch kleuren touchscreen. Een groter display heeft het navigatiesysteem Amundsen met 9,2-inch touchscreen. Dit systeem heeft ook een digitale cockpit. De Scala Sport Business heeft sportieve accenten in de vorm van een sportstuurwiel, lichtmetalen pedalen en een zwarte dakhemel.

First Edition

Ter introductie van de Scala komt Skoda met een First Edition op basis van de Style, maar dan met extra’s als een inductielader voor smartphones, DAB+ radio, een dakspoiler in carrosseriekleur en doorlopende achterruit, full LED-koplampen met cornering-functie, LED-interieurpakket en 17-inch lichtmetalen wielen. De oplage van de First Edition is beperkt.

Vanafprijzen

Dan de prijzen. Voor de Scala Active 1.0 TSI Greentech brengt Skoda minimaal 21.990 euro in rekening. Voor de 1.0 TSI Greentech First Edition vraagt Skoda 26.390 euro. De Scala 1.5 TSI Greentech met 150 pk en 7-traps DSG wordt alleen als Sport Business geleverd en kost minimaal 29.990 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.