Autovisie
Autovisie Nieuws 30 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Range Rover SV Coupé komt niet!

Land Rover heeft een dikke streep gezet door de Range Rover SV Coupé. Het model zou er in een oplage van 999 stuks komen, maar het blijft bij drie preproductie-auto’s.

 

Volgens de woordvoerder van Jaguar Land Rover heeft de autobouwer besloten om het project te schrappen, zodat de benodigde investering in technische ontwikkelingen kan worden gestopt. Het onverwachte einde van de limited edition waarmee Land Rover reageerde op nieuwkomers Bentley (met de Bentayga) en Rolls-Royce (Cullinan) betekent niet het einde van de reeks speciale edities van Special Vehicle Operations. De autobouwer blijft bijzondere creaties maken. Binnenkort zal de onderneming een nieuw project presenteren.

Black box

Al eind 2017 toonde Land Rover voor het eerst het studiemodel van de SV Coupé aan enkele potentiële kopers, die de gelimiteerde uitgave in een zogeheten black box te zien kregen. De auto werd in verschillende landen getoond, zoals in Frankrijk, Rusland en het Midden-Oosten. Pas op de Autosalon van Genève 2018 maakte Land Rover de SV Coupé wereldkundig. Op de Zwitserse beurs parkeerde de fabrikant de auto in een speciale ruimte op de stand, zodat de geïnteresseerden in alle rust de SUV Coupé konden bekijken.

LAND ROVER REKENT OP 200 SV COUPES VOOR EUROPA

Autosalon van Brussel

Maar Land Rover had moeite met het vinden van kopers voor de Range Rover SV Coupé. Enkele kopers van de in Nederland zo’n 370.000 euro kostende mastodont trokken zich volgens een insider op het laatste moment terug. Desondanks was de tweedeurs Range Rover eind vorig jaar in Nederland, waar de kopers de auto konden samenstellen. Vorige week toonde de autobouwer de SV Coupé nog op de Autosalon van Brussel 2019.

Land Rover Range Rover SV Coupe 4

Handmatig

De productie van de eerste exemplaren zou binnenkort beginnen. In een volume van 25 stuks per week zouden dit jaar alle 999 stuks in de productiehal van SVO grotendeels handmatig worden vervaardigd.

Ontwikkelingsmunten

De officiële lezing is dat de Land Rover de ontwikkelingsmunten in dit geval liever in nieuwe modellen als de Defender steekt dan in de enkele exemplaren van de exclusieve Range Rover SV Coupé. De kopers van de Range Rover SV Coupé worden door de fabrikant persoonlijk geïnformeerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.