Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 6 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

‘Porsche komt met GT-versie Cayenne Coupe’

(2002Vrijwel alle sportwagenbouwers hebben, of zijn bezig met super-SUV’s. Porsche heeft er al meerdere, maar is nu blijkbaar bezig met een extra dikke raceversie van de Cayenne Coupe.

Cayenne-Coupe-GT

Porsche was er als de kippen bij toen de SUV in opkomst was. Het kwam met de Cayenne (2002) en later met de iets kleinere Macan (2014). Beide bolides zitten vol luxe en hebben genoeg pk’s om andere weggebruikers bang te maken. Maar degene achter het stuur wordt er niet bang van. Dat gaat binnenkort veranderen, want als we de geruchten mogen geloven is Porsche nu bezig met het testen van een Panamera Coupe GT. Een SUV die onder handen is genomen door Porsches legendarische GT-specialist Andreas Preuninger die verantwoordelijk is voor bijvoorbeeld de 911 GT3, 911R en de GT2 RS.

641 pk

Volgens de naamloze bron binnen Porsche hangt de fabrikant de voor de Lamborghini Urus geproduceerde vierliter V8 met 650 pk in de nieuwe GT, waarmee het topmodel liefst 100 pk sterker wordt dan de Cayenne Coupé Turbo. Voor de rest zijn de details bijzonder schaars. Natuurlijk wordt er al wel gespeculeerd over de aanpassingen die gedaan moeten worden om de Cayenne Coupe sportiever te maken. Denk hierbij aan het verwijderen van de achterbank. Iets wat ietwat vreemd zou zijn voor een SUV.

Daarnaast is er ook nog geen idee over de mogelijke naam van de sportievere SUV. We noemen hem hier voor het gemak de Porsche Cayenne Coupe GT, maar het kan dus nog alle kanten op.

Wij belden even met Pon Porsche Import om te zien of dit gerucht enige waarheid omvat. Zoals verwacht kon men daar alleen aangeven niet op dit soort dingen in te gaan. Voor nu weten we dus niet of er echt een Cayenne Coupe GT bij Porsche Motorsports in Weissach staat, al lijkt het ons wel geweldig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.