Autovisie
Autovisie Nieuws 6 mei 2019

Onthulling BMW 8 Serie Gran Coupé nabij

Nog even geduld en BMW trekt het doek van de derde en tevens laatste carrosserievariant binnen de nieuwe 8 Serie-familie. Na de 8 Serie Coupé en 8 Serie Cabrio wordt het tijd voor de BMW 8 Serie Gran Coupé.

September 2019

BMW onthult de 8 Serie Gran Coupé tijdens het BMW Group #NextGen evenement in juni. Op de wereldwijde introductie is het wachten tot september 2019. De M8-uitmonstering komt pas in de loop van 2020 op de markt. Dat geldt ook voor de M8-uitvoeringen van de 8 Serie Coupé en 8 Serie Cabrio. Ook werkt BMW aan M8 Competition-versies, sowieso van de coupé.

BMW 8 Serie Gran Coupe 2019 teaser

Langere wielbasis

Ten opzichte van de BMW 8 Serie Coupé en 8 Serie Cabrio krijgt de Gran Coupé-versie een langere wielbasis. Dat resulteert automatisch in meer binnenruimte. Vooral de passagiers achterin profiteren van extra beenruimte. Het onderstel legt het accent meer op comfort zodat de Gran Coupé vooral voor de langere afstanden extra geschikt is. Op het programma staan diesel- en benzinemotoren. Reken in ieder geval op een M850i xDrive (530 pk) en een 840d xDrive (320 pk).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.