Autovisie
Autovisie Nieuws 16 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Polestar 3 krijgt ook Amerikaans geboortebewijs

Het derde model van Polestar is onderweg. In 2022 moet de SUV op de markt komen. Dat is iets later dan gepland, maar de Zweedse autobouwer laat de productiestart gelijk lopen aan die van de volgende generatie Volvo XC90. De twee krijgen namelijk dezelfde fabriek als geboortegrond.

Tenminste, voor de Amerikaanse kopers van de SUV. Voor de Europese klanten bouwt Polestar de 3 in zijn fabriek te China. De Yanks krijgen het model geleverd uit Volvo’s Amerikaanse fabriek, gelegen in South-Carolina, Ridgeville om precies te zijn. De Zweedse autobouwer maakt er reeds de S60 voor de hele wereld en zal er vanaf volgend jaar ook een deel van de XC90-productie onderbrengen. Naast die grote SUV komt de Polestar 3 er in de faciliteit bij. Net als die XC90 wordt dat een elektrisch aangedreven model, al verschijnt Volvo’s SUV ook met verbrandingsmotoren verpakt in een licht gewijzigd ontwerp.

Verhuizing

Of op de productieplaatsen eerst exemplaren van de Volvo XC90 ingevuld stonden, is niet bekend. Volvo is echter wel met productieplaatsen aan het schuiven. In eerste instantie kondigde het merk aan de derde generatie XC90 in Amerika te gaan bouwen. Onlangs werd besloten om een deel van de XC90-productie in Zweden onder te brengen. Daartoe verplaatst Volvo een deel van de bouw van de Zweedse V60 naar België.

Precept wijst de weg voor Polestar 3

Gaat de Polestar 1 de oplage van 1500 ook echt halen?

Thuismarkt

Door de Polestar 3 in Amerika voor de Amerikaanse klanten te bouwen, maakt Polestar de SUV niet alleen dichter bij de afnemers, het zorgt er ook voor dat de distributiekosten en -tijd lager zijn. Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer van Polestar: “De Verenigde Staten is daarmee geen exportmarkt meer, maar een thuismarkt.” De fabriek in Ridgeville is sinds 2018 operationeel.

Polestar Precept
Polestar Precept

Designmodel

Volgens het in 2017 opgerichte merk is de Polestar 3 het eerste model dat is gebaseerd op een compleet nieuw platform van de Volvo Car Group. Deze volledig elektrische voertuigarchitectuur van de nieuwste generatie is geheel opnieuw ontworpen. Binnen zustermerk Volvo is de XC90 de eerste productielijn die de beschikking over de bodemsectie krijgt. Zowel de Polestar 3 als de Volvo XC90 moeten nog officieel worden aangekondigd. Autovisie kreeg een eerste designmodel al in 2017 te zien. Volgens de ontwerpchef is dat model inmiddels hertekend. Voor het herziene design heeft het ontwerpteam gekeken naar het studiemodel Precept, dat als vierde model op de mark gaat komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.