Autovisie
Autovisie Nieuws 3 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Eerste Polestar-dealer opent deze maand zijn deuren

Nu de eerste boot met de kakelverse Polestar 2 is gearriveerd, maakt het nieuwe Zweedse elektromerk zich op voor de opening van de eerste showrooms. De eerste Polestar-dealer opent op 25 juli de deuren.

Polestar gaat in totaal vier showrooms openen. De verkooppunten, door Polestar ‘Spaces’ genoemd komen in Amsterdam, Leidschendam, Eindhoven en Rotterdam te staan. Met uitzondering van de Amsterdamse vestiging zijn de showrooms vanaf 25 juli operationeel. In de hoofdstad gaat de vestiging pas eind dit jaar open.

Polestar Space_02

Polestar Specialisten

Hoewel Polestar net als Tesla zijn auto’s via internet aanbiedt en de klant zijn auto digitaal laat configureren en bestellen, heeft een koper van de Polestar feitelijk geen showroom nodig. De fabrikant levert de elektrische auto af waar de klant dat wenst. Echter, niet iedereen wil een afstandelijk aankoopproces van een minimaal 40.000 euro kostende auto. Vandaar dat de autobouwer de Polestar Spaces in het leven roept. In de showroom geven zogeheten Polestar Specialisten informatie over de nu nog twee modellen. Polestar benadrukt dat de adviseurs geen verkopers zijn en niet op commissie werken.

Klantervaring

“Het is onze ambitie om de relatie tussen consument en automerk te herdefiniëren en automotive retail te veranderen. Met de Polestar Spaces maken we het kopen van een auto weer eenvoudig, zonder gedoe. De Spaces zijn een belangrijk onderdeel van onze klantervaring en de plek waar we onze klanten daadwerkelijk ontmoeten”, aldus Thomas Ingenlath, CEO van Polestar, over de Polestar-dealer. “De Spaces bieden daarom een klantervaring die zich écht alleen op de consument richt, zonder focus op harde verkoop. De consument heeft daarbij zelf de controle over hoeveel interactie zij of hij wil. En als ze eenmaal de perfecte Polestar hebben geconfigureerd, kan de auto online worden besteld, waar en wanneer het de klant uitkomt.”

Polestar Space_02

Polestar 1 en 2

De Polestar-dealer komt er nu de fabrikant zijn tweede model introduceert. Met de 2 introduceert Polestar een volumemodel. Waar de 609 pk sterke hybride-auto 1 een gelimiteerde uitgave is (1500 stuks), daar is de volledig elektrische 2 (408 pk, range 470 km) een model waarvan er jaarlijks 60.000 de fabriek moeten verlaten. Wat prijs bedraagt kost de 2 een kwart van wat Polestar voor de 1 vraagt. De fabrikant brengt komend jaar een derde model uit, de crossover 3.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.