Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 3 jul 2020

Deze Aston Martin V8 Volante was van David Beckham, maar kan nu van jou zijn

David Beckham wordt vaak gerelateerd aan zijn kleding- en haarstijl. Maar dat hij ook een goede autostijl heeft, blijkt uit deze Aston Martin V8 Volante.

Deze prachtige Brit is namelijk van de beroemde voetballer geweest. Beckham, die in zijn grootse carrière speelde voor clubs als Manchester United en Real Madrid, kocht de 32 jaar oude Aston Martin in 2003. Hij reed er toen vooral rondjes mee in de Britse hoofdstad. Maar hij was verknocht aan de auto. Want toen hij een grote transfer maakte naar Real Madrid, liet hij de auto verschepen naar het Spaanse land. Hij hield de V8 Volante vijftien jaar in zijn bezit, tot hij er dus in 2018 afscheid van nam.

Aston Martin Works

Nu wordt de fraaie cabriolet door Aston Martin Works, verkocht. Wie de klassieker wil bezitten, moet €493.000 meenemen. Maar dit is dan ook niet zomaar een V8 Volante. Ten eerste is-ie natuurlijk van een beroemde voetballer geweest, maar er is meer dat de auto bijzonder maakt.

Aston Martin V8 Volante

Dit specifieke exemplaar heeft namelijk de X Pack-motor, waardoor de V8 423 pk produceert. Een luidere uitlaat is eveneens onderdeel van dat pakket. Binnen 5,2 seconden sprint de Volante naar 100 km/h, de acceleratie houdt pas op bij 270 km/h. Fraai zijn ook de speciale Ronal-wielen onder de Aston Martin.

Zeldzaam

Er zijn in totaal maar 78 van deze  Aston MartinV8 Volantes met X Pack-motor gebouwd, dus het is een uiterst zeldzame auto. Het model, met bijzonder rode (Windsor Red) carrosseriekleur en crèmekleurig (Magnolia with Burgundy piping) interieur, is recent nog volledig gerestaureerd en in nieuwstaat gebracht.

Foto’s: Aston Martin Works

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.