Laurens Stade
Laurens Stade Nieuws 17 jun 2021

Zelf driften en populaire filmpjes maken met je eigen Hoonitruck

Wie kent de Gymkhana en Climbkhana-filmpjes van Ken Block niet? Met motoren hoog in de toeren en vaak wat rook van de achterbanden drift Block met zeer bijzondere, getunede auto’s op de meest extreme locaties. Je kan nu de held van je eigen Gymkhana-filmpje worden: de zeer unieke Ford F-150 Hoonitruck van Ken Block staat te koop.

De Ford F-150 uit 1977 was dé ster van Climbkhana 2. In plaats van driften en hoge sprongen maken door de steile straten van San Francisco of het randje opzoeken op een industrieterrein nam Ken Block de Hoonitruck mee naar China. En dat niet om wat vloeiende wegen te betreden. Nee, hij gaf de Hoonitruck de sporen op een van de gevaarlijkste wegen van dat land (en de wereld): Tianmen Road op de Tianmen berg.

De 99-bochten tellende kronkelweg naar ‘Heaven’s Gate’ bevat vlijmscherpe haarspeldbochten en slechts wat betonblokken die je voor een angstaanjagende val naar beneden moeten behoeden. Hieronder kan je zien hoe Block op die weg de limiet opzocht.

Video: Ken Block gaat weer los in Gymkhana 9

Gymkhana 10

Naast de Climbkhana maakte de Hoonitruck eerder al zijn debuut in Gymkhana 10. In die zeer lange video kwamen meerdere Hoonigan-auto’s van door de jaren heen voorbij. Hij begon zijn tiende Gymkhana avontuur in Zweden met de 2018 Ford Fiesta WRC, maar verruilde die op andere locaties in voor de 1965 Ford Mustang RTR Hoonicorn V2 en de – destijds nieuwe – 1977 Ford F-150 Hoonitruck. Hij scheurde met die pick-up op de beroemde Amerikaanse Route 66, zoals in het filmpje hieronder te zien is.

Voor de Hoonitruck sloopte het carrosseriebedrijf alle bodypanelen van de Ford F-150 af. Deze werden vervolgens bevestigd aan een compleet nieuw frame. Onder de motorkap verscheen een 3.5 liter Twin-Turbo V6 EcoBoost uit de Ford GT Le Mans Prototype geplaatst. Voor de gelegenheid was het blok gekieteld tot 914 pk en 952 Nm.

Gymkhana immens populair

De Gymkhana-filmpjes zijn immens populair op YouTube. Met de Hoonitruck wist Hoonigan, het merk achter de extreme driftmonsters, meer dan 75 miljoen kijkers naar hun kanaal te trekken. Later kwam er zelfs een serie op Amazon over het produceren van die filmpjes, wat overigens een enorme klus is. The Gymkhana Files werd genomineerd voor maar liefst 3 Emmy’s, al sleepte het daar geen enkele van binnen.

Hoonitruck

Een andere prijs pakte de Hoonitruck wél. In 2019 kreeg het Hoonigan-team de ‘Best Dressed’-prijs bij de Tokio Auto Salon in 2019.

In de verkoop

Na flink wat opgerookte banden en driftkilometers vindt Ken Block het wel genoeg. De Amerikaan heeft zijn trouwe Hoonitruck in de verkoop gedaan. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: deze Ford moet een duizelingwekkende 1,1 miljoen dollar opleveren. Dat is overigens wel een schrijntje als we kijken naar de kosten voor het omtoveren van die Ford F-150. Hoonigan zou voor de Hoonitruck maar liefst meer dan 1,5 miljoen dollar betaald hebben.

De auto werd onder handen genomen door Detroit Speed in Mooresville, North Carolina. Het Hoonigan-team en Ken Block namen de styling en het design van de Hoonitruck voor hun rekening. Het dashboard is volledig van koolstofvezel gevormd en de koolstofvezel racekuipen maken het interieur compleet.

Hoonitruck

Pastrana neemt stokje over

Als extraatjes beschikt de Hoonitruck over FordPass, waardoor de auto van een afstand al opgestart kan worden. Inbegrepen in de verkoop zijn tal van reserveonderdelen, zoals een extra 3.5L V6 Ford Performance/Roush Yates-motorblok, stalen carrosserie, extra wielen en nog veel meer. Zo hoeft de nieuwe eigenaar zich geen zorgen te maken over een lange stilstand vanwege pech.

In het filmpje hieronder neemt de enige echte eigenaar van de Hoonitruck je mee rond de unieke bolide. Of de verkoop te maken heeft met het feit dat Block geen deal meer heeft met Ford, is niet duidelijk. Trevis Pastrana neemt de Gymkhana-reeks over van Block. Dat doet hij in samenwerking met Subaru. Zijn eerste echte Gykmhana – hij had al eerder een bijrol in de filmpjes van Block – vond plaats in een STI met 862 pk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zelf driften en populaire filmpjes maken met je eigen Hoonitruck
Sluiten