Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 2 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Opvolger Pagani Huayra reeds uitverkocht!

Wie zijn zinnen heeft gezet op de vervanger van de Pagani Huayra maar nog even wacht tot de auto daadwerkelijk wordt voorgesteld, heeft pech. Hij is uitverkocht. Jazeker, alle exemplaren zijn vergeven. En dat terwijl de auto nog moet worden voorgesteld.

Waarom Pagani Huayra een kunstwerk op wielen is – Sjoerds Weetjes #204

Pagani Huayra R, voorbode van de volgende generatie?

Sterker nog, de auto is nog niet eens uitontwikkeld. Momenteel legt Pagani de laatste hand aan de supercar. Pas over enkele maanden wil de Italiaanse autobouwer de opvolger van de hier afgebeelde Huayra aan het publiek laten zien. Dat wordt volgens de grondlegger van het merk een datum óf in juni, óf in september. Of de kopers van de nieuwste Pagani de auto al wel hebben gezien, is niet bekend.

Pagani Huayra
Pagani Huayra Noël van Bilsen

Amerikanen wilden alle exemplaren

De complete oplage is in ieder geval vergeven. Nu is dat voor een dergelijke machine niet gek, want de auto’s worden vaker ongezien besteld. Pas na de onthulling specificeren de klanten hun auto. En mocht de auto toch tegenvallen, dan kun je hem met grote winst doorverkopen. Dat gaat ook op voor de opvolger van de Pagani Huayra. Van het model worden slechts maximaal 300 exemplaren verkocht. Hoewel de kopers van de auto uit alle windstreken zijn geselecteerd, had Pagani de complete oplage al alleen in de Verenigde Staten kunnen verkopen.

Pagani Huayra
Noël van Bilsen

Mercedes-AMG garandeert V12 voor enkele jaren

Over de nieuwe sportwagen, die vooralsnog de codenaam C10 draagt, is nog weinig bekend. De fabrikant laat alleen weten dat de nieuweling – net als zijn voorgangers – de beschikking krijgt over een V12-motor. De krachtbron met een slagvolume van 6,0 liter is afkomstig van Mercedes-AMG. In vergelijking met de huidige twaalfpitter neemt het motorblok in vermogen toe. Groot zal de stap volgens de Italianen niet zijn. Reken op een peekaatje of 30 tot 40 pk extra. Het vermogen zal onder de 900 pk blijven, meldt het bedrijf. Volgens Pagani voldoet de krachtbron aan de geldende emissie-eisen. Hij kan tot en met 2026 probleemloos in de verkoop.

Noël van Bilsen

Met verschillende transmissies

Mercedes-AMG neemt niet alleen de ontwikkeling van de krachtbron voor zijn rekening, ook de productie van de motorblokken. De krachtcentrale wordt geheel met de hand vervaardigd, waar een medewerker van Mercedes-Benz bijna een dag mee bezig is. De turbomotor gaat vervolgens naar Italië. Overigens neemt AMG ook een deel van de ontwikkeling van de sportwagen voor zijn rekening, zoals het dat ook voor de Huayra deed. Pagani biedt de V12-motor in combinatie met een handbak of een sequentiële transmissie aan.

Noël van Bilsen

Eerdere modellen

De nieuwe sportcoupé neemt de plaats over van de Huayra, die sinds 2011 in productie is. Pagani startte met 100 exemplaren van de coupé en voegde daar later de carrosserievarianten Roadster en Barchetta aan toe. Ook leverde het speciale edities van de Huayra. Een dergelijke strategie had het merk ook voor de Zonda. Of Pagani de C10 ook in meerdere varianten brengt, is nog niet bekend.

Dat is gek, Lewis Hamilton haalt zijn Pagani Zonda toch van stal

Video Pagani Huayra

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.