Autovisie
Autovisie Nieuws 1 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Pagani Huayra R, voorbode van de volgende generatie?

Pagani lanceert als alles volgens plan verloopt op 12 november een nieuwe uitmonstering van de Huayra, de R. Dat kondigde de grondlegger van het inmiddels roemruchte merk, de Argentijn Horacio Pagani, aan.

Met de R brengt Pagani wederom een nieuwe versie van zijn supercar, die alweer een kleine tien jaar de basis van het leveringsprogramma vormt. De productlijn debuteerde als – de hier afgebeelde – coupé en kreeg daarna in een gelijke oplage van 100 stuks een vervolg in de vorm van de Roadster. Daarna kwamen exclusievere edities, zoals de BC en de Barchetta. Aan die lijn wordt nu de Huayra R toegevoegd.

Noël van Bilsen

Het is een aanduiding die de Italiaanse autofabrikant ook op de voorganger van de Huayra introduceerde. Die Zonda R gedoopte supercar was er een uit een gelimiteerde serie. Voor Pagani zelf was het een belangrijk testvoertuig. Veel techniek die later in de Huayra is toegepast, zat reeds in de Zonda R.

Huayra R als ontwikkelingsvoertuig

Of de R dit maal ook een in oplage gelimiteerd ontwikkelingsvoertuig is, is niet bekend. Feit is dat Pagani in 2022 de nieuwe generatie sportwagens wil introduceren. Die nieuwe reeks zal wederom een V12-motor van Mercedes-AMG krijgen. De Duitsers bouwen het motorblok specifiek voor Pagani, waarvoor het ook testwerkzaamheden verricht. Echter, de Italiaanse onderneming kijkt ook naar de mogelijkheden van een elektrische aandrijflijn. Maar eerst de Huayra R. Op 12 november trekt Pagani het doek van de sportwagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.