Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 17 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Pagani werkt aan elektrische supersporter (met handbak?)

Pagani gaat elektrisch! Oprichter Horacio Pagani heeft bevestigd dat zijn bedrijf werkt aan de ontwikkeling van een supersportwagen met een stekker. Dat betekent overigens niet dat de dagen van de twinturbo V12 in de Huayra geteld zijn. Die blijft Pagani nog zeker tot na 2020 gebruiken.

Pagani Huayra Roadster

“We doen onderzoek naar een elektrische auto”, zei Pagani tegen het Amerikaanse Car and Driver. “Dat alle andere fabrikanten iets in die richting aan het ontwikkelen zijn, kunnen we gewoon niet negeren. Ons management is al een speciale elektrische divisie aan het oprichten. Het idee is dat we eind 2018 een afdeling hebben die zich volledig bezig houdt met het ontwikkelen en testen van elektrische auto’s.”

Geen hybridesportwagen

Verwacht echter geen hybridesportwagen. Pagani is zelf in het bezit van een Porsche 918 Spyder, maar voor zijn eigen merk ziet hij iets anders voor zich. “Ik houd van het ontwerp en de stijl van de 918, maar als de batterijen leeg zijn, sleep je het gewicht daarvan nog wel steeds mee. Dat is ongeveer 300 kilogram aan gewicht. Nodeloos gewicht.”

Handgeschakelde versnellingsbak

Bovendien wil Pagani iets proberen wat nog niemand heeft geprobeerd. “Kunnen we een elektrische supersportwagen met een handbak combineren? Die vraag stelde ik aan ons ontwikkelingsteam. Daarop zei iedereen natuurlijk dat een elektrische auto geen versnellingsbak nodig heeft, dus een echt antwoord op mijn vraag heb ik nog niet. Maar naar mijn idee willen Pagani-klanten wel graag de mogelijkheid om zelf te schakelen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.