Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 30 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze 5 auto’s vonden jullie de gaafste occasions van dit jaar

Autovisie spitte dit jaar de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door op zoek naar leuke occasions voor liefhebbers. Ook struinden wij veilingen van bijvoorbeeld de Nederlandse overheid af op zoek naar bijzondere in beslag genomen auto’s. Dit vonden jullie de interessantste auto’s.

Van alle auto’s waren jullie het meest onder de indruk van vijf modellen en reageerden jullie massaal op deze bolides.

De vijf gaafste occasions van 2021:

1. Mercedes Sprinter Camper

Het meest opmerkelijk vond de Autovisie-lezer deze Mercedes Sprinter Camper die te koop stond bij de overheid. De bus lijkt gebruikt te zijn voor de motorcross en biedt ruimte voor de motoren achterin.

Tussen de laadbak en de cabine is een keukenblok, tweepersoonsbed en een zitbank geplaatst. Daarbij is de camper opgeleukt met een grotere grille, ledverlichting en zwarte wielen.

2. Audi RS 6 Avant Performance

Een populaire boevenauto, de Audi RS 6. Deze RS 6 Perfromance werd dan ook in beslag genomen door de overheid. De Performance beschikt over dezelfde 4,0-liter twinturbo V8 als de normale RS 6, maar levert in plaats van 560 pk en 700 Nm koppel, 605 pk en 750 Nm koppel in overboost.

De koper hoeft niet bang te zijn dat de auto een dubieuze historie heeft of dat er ernstige delicten mee zijn gepleegd. Is dat namelijk het geval, dan vernietigt de overheid de auto.

3. Mercedes-Benz 300 SEL

Domein Roerende Zaken nam afgelopen jaar een Mercedes-Benz 300 SEL in beslag. De klassieker is zo gelieft omdat de 300 SEL met 6,3-liter V8 gezien wordt als grondleggen van alle Mercedes-AMG’s.

Er kwam ook uiteindelijk ook een 300 SEL AMG voor op het circuit. Deze versie heeft een V8 aan boord met een slagvolume van 6,8 liter. Het maximale vermogen kwam uit op 428 pk, absurd veel voor zijn tijd.

4. Volvo 850 T-5R

Ook de vierde populairste occasion van 2021 is een echte liefhebbersauto en werd in beslag genomen door de overheid. De Volvo 850 T-5R is vierkant, praktisch, oerdegelijk en heeft een heerlijke vijfcilinder aan boord.

Het motorblok van de occasion had een slagvolume van 2,3 liter en levert 226 pk en 243 pk in overboost. Met de handbak sprint je in 7 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid bedraagt 240 kilometer per uur.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Naast snel en praktisch is de Zweed ook relatief veilig. De 850 was een van de eerste auto’s met airbags tegen een zijwaartse impact.

5. Hyundai i30 N

‘Zwaaien naar GTI’s in de Hyundai i30 N Fastback’, zo luidde de kop van het artikel over de snelle Koreaan. Social media stroomde vol met lovende reacties voor de Hyundai die 0,3 seconden sneller naar de 100 kilometer per uur sprint dan een Golf GTI uit 2018 (0 – 100 km/h in 6,4 seconden).

(Afbeelding: AutoTrack)

Ook de meerdere tests met auto’s van het N-label van Hyundai zijn overwegend positief. “Geen oppervlakkige marketingtool, maar een doorwrochte liefhebbersdivisie binnen Hyundai die de potentie heeft om uit te groeien tot wat GTI voor Volkswagen is en R.S. voor Renault. Heus? Jazeker! Het zijn grote woorden, maar de i30 N heeft ze bij elkaar gebruld.”

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Deze occasion wil je: Honda NSX, de legendarische Japanse supercar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.