Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 29 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Drie keer een auto horloge om mee af te tellen naar het nieuwe jaar

In de rubriek Rijk Mengsel tippen we je over spullen die petrolheads hebberig maken. Deze aflevering drie keer een horloge met autoinspiratie dat je vast nog niet kende. Bovendien zijn ze betaalbaarder dan je denkt.

 1-Autodromo – Prototipo Chronograph Vic Elford 1969 edition

Het merk Autodromo maakt instrumenten voor autoliefhebbers die houden van de stijl van klassieke auto’s. Om het tienjarig bestaan van de designer te vieren maakt het een horloge als hommage aan een van de beste coureurs ooit: Vic Elford. Hij won de allereerste 24-uursrace voor Porsche op Le Mans in 1968. De kleurstelling van het horloge is gebaseerd op de lak van zijn Porsche 908. De tekst op de achterkant verwijst naar de race van 1969 op Sicilië waar hij niet finishten door defecten aan zijn Porsche, maar wel de snelste tijd neerzette tijdens de oefenrondes. Van het horloge worden slechts 350 exemplaren gemaakt.

www.autodromo.com € 687,04

 

auto horloge 1
Foto: Autodromo

2-NOMOS Glashütte – Autobahn Neomatik 41 date midnight blue

Het zijn niet alleen maar Zwitserse merken die de klok doen slaan, ook in Duitsland zitten een paar top horlogemerken en Nomos is daar een van. Het is gevestigd in het plaatsje Glashütte zuidelijk van Berlijn en vlakbij Dresden. Het merk staat niet alleen bekend om de hoogwaardige uurwerken maar vooral ook door het strakke Bauhaus-achtige design. De Autobahn-serie is voor Nomos daarom bijna druk te noemen maar wij vinden het design van dit horloge juist strak als wegmarkering op topsnelheid. Perfect om de horizon van de Autobahn te verkennen. Audi-rijders zullen zich in de typeaanduidingen herkennen maar over een link met de Audi-auto’s lees je niets en hoor je ook designer Werner Aisslinger niet. Het roestvrijstalen horloge met saffierglas heeft een diameter van 41 mm en een eigen Nomos DUW 6101 automatisch uurwerk met een power reserve van 42 u

www.nomos-glashuette.com € 3800,–

auto horloge 2
Foto: Nomos Glashütte

3-YEMA Rallygraf Blue Tarmac

Ook niet zo bekend als Breitling, Heuer of Omega maar wel degelijk een merk met historie is het Franse Yema dat sinds 1948 horloges maakt. Van duikershorloges tot klokken met racing-heritage zoals de Rallygraf die er in allerlei uitvoeringen is. Diverse speciale edities waaronder een die stripheld Michel Vaillant eert, maar er is ook een horloge vernoemd naar Mario Andretti, een echte Formule 1 held van vlees en bloed. De meeste Yema’s hebben een vintage uitstraling en dat is ook geval bij de Rallygraf-modellen. Die hebben nog een andere aangename eigenschap: ze zijn zeer betaalbaar. Een Rallygraf heb je al vanaf 349 euro met een mechanisch-quartz hybride VK64 uurwerk van het altijd betrouwbare Japanse merk Seiko.

eu.yema.com € 349,–

auto horloge 3

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.