Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 28 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid biedt stoere Mercedes Sprinter camper aan

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoewel veel auto’s niet echt de moeite waard zijn, duiken er soms pareltjes op in de showroom van Domeinen Roerende Zaken.

Ditmaal staat er een Mercedes Sprinter camper te koop. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw vers aangekochte bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

Mercedes Sprinter camper

Al jaren stijgen de verkoopaantallen van campers, maar sinds de coronacrisis is zowel de occasionmarkt als de verkoop van nieuwe kampeerwagens geëxplodeerd. Ook de overheid biedt nu een – in beslag genomen – camper aan.

Het gaat om een Mercedes Sprinter van de tweede generatie die omgebouwd is tot kampeerwagen. De bus beschikt over een keukenblok, tweepersoons bed en zitbank. Achterin de camper is een grote opslagruimte voor bijvoorbeeld motoren. De opslagruimte in combinatie met de stickers op de zijkant doet vermoeden dat de camper gebruikt is voor motorcross of –racen.

Optisch niet meer de beste

Door de grote grille, led-verlichting en zwarte wielen ziet de camper er net wat stoerder uit dan een standaard Mercedes Sprinter, al kent de kampeerwagen bij de overheid optisch ook de nodige gebreken. Zo is er flinke schade aan de bumper rechtsvoor en heeft de dorpel twee enorme deuken.

De cabine ziet er daarentegen nog erg goed uit. Met mooie leren stoelen en een navigatiesysteem is het prima vertoeven op de ellenlange autobaan richting Zuid-Frankrijk. Of de camper technisch in staat is om zo’n lange reis te maken, wijst de advertentie niet uit. In beslag genomen voertuigen kopen blijft altijd een risico.

De kampeerwagen beschikt over een 163 pk sterke viercilinder dieselmotor met een slagvolume van 2,1 liter. Hiermee heeft de 2970 kilogram zware camper 137.572 kilometer afgelegd sinds 2013. De APK is inmiddels verlopen. Desondanks is het wellicht een leuk winterproject om deze camper helemaal tiptop te maken voor aankomende zomer.

Dit zijn de vijf opvallendste campers van 2021

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.