Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 4 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid biedt een Audi RS 6 Avant Performance aan

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoewel veel auto’s niet echt de moeite waard zijn, duiken er soms pareltjes op in de showroom van Domeinen Roerende Zaken.

Ditmaal staat er Audi RS 6 Performance te koop. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw vers aangekochte bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

Audi RS 6 Avant Performance

De Audi RS 6 is een populaire boevenauto, maar voor de oude eigenaar van de in beslag genomen stationwagen was een reguliere RS 6 niet snel genoeg. De overheid biedt namelijk de sterkere RS 6 Avant Performance aan.

Overheid, Audi RS 6 Avant Performance
(Afbeelding: DomeinenRZ)

De Audi RS 6 beschikt over dezelfde 4,0-liter twinturbo V8, maar levert in plaats van 560 pk en 700 Nm koppel, 605 pk en 750 Nm koppel in overboost. Hiermee sprint het Performance-model in 3,7 seconden van 0 naar 100 kilometer uur. De topsnelheid is standaard begrensd op 250 kilometer per uur, maar kan opgehoogd zijn naar 280 of zelfs 305 kilometer per uur als voor het optionele Dynamic-pakket is gekozen.

De occasion bij de overheid

Het exemplaar bij de overheid komt uit 2016 en heeft sinds dien 40.230 kilometer gereden. Zoals vaker bij in beslag genomen auto’s wordt over de technische staat en onderhoudsgeschiedenis geen woord gerept.

Wellicht kan je dus voor een relatief scherpe prijs de nieuw 175.213 euro (catalogusprijs) kostende bolide op de kop tikken. Maar je kan ook een kat in een zak kopen. Wees echter niet bang dat deze auto een heel dubieuze historie heeft. Is dat namelijk het geval, dan vernietigt de overheid de auto. Dat gebeurde in het verleden al met de nodige supercars met een ernstig verleden. Met deze RS 6 koop je dus geen auto die is gebruikt door mensen die ernstige delicten hebben gepleegd.

Niet de snelste Audi RS6

Hoewel de Audi RS 6 Performance bij de overheid een absurd snelle stationwagen is, sprint de huidige en vierde generatie nog sneller van 0 naar 100 kilometer per uur. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen neemt je in onderstaande video mee naar de dikste RS 6 die mogelijk is.

Knallen met de dikste Audi RS 6 die er is: de ABT RS 6-R

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.