Ramon Mens
Ramon Mens Video 2 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Knallen met de dikste Audi RS 6 die er is: de ABT RS 6-R

Wie de RS 6 die van de band rolt in Ingolstadt te tam vindt, kan doorrijden naar het Zuid-Duitse Kempten. Daar zit ABT gevestigd, de bekende tuner van de Volkswagen Groep. Autovisie-redacteur Dries van den Elzen mocht al plaatsnemen in de getunede stationwagon en vertelt je hoe dat voelt!

Audi levert de nieuwe RS 6 met een 4.0-liter V8, goed voor 600 pk en 800 Nm. Maar zo’n auto is voer voor tuners. Uiteraard ook voor ABT, dat de officiële tuner voor auto’s van de Volkswagen Groep is. De Duitsers hebben door middel nieuwe hard- en software het vermogen met 140 pk weten op te krikken, tot een totaal van 740 pk. Het koppel nam met 100 Nm toe tot 900 Nm.

Garantie

Daarmee is deze ABT-variant misschien niet de allersterkste RS 6, want er zijn tuners die zelfs 1000 pk uit het motorblok weten te halen. Maar of dat allemaal legaal en inclusief garantie is, is niet helemaal duidelijk. Dat zijn zaken waar je je bij ABT niet druk om hoeft te maken.

Fraaiste stationwagons: Abt RS 6-R
ABT RS 6-R

De Duitsers ‘bouwen’ maar 125 exemplaren van de RS 6-R. Op het moment van schrijven hebben al negen Nederlanders op de deur geklopt in Kempten. Zij moeten hun eigen RS 6 meenemen en de tuners dan nogmaals €78.000 betalen om tot dit resultaat te komen. Wie snel is kan nog een bestelling plaatsen bij ABT. Maar is het al het moeite en geld waard? Want het is naast een extreme stationwagon natuurlijk ook een daily driver. Autovisie-redacteur Dries van den Elzen vertelt het je in bovenstaande video.

Audi RS 6

Overigens is het lang niet onze eerste kennismaking met de Audi RS 6. Zo reden we eerder al met de standaardversie van Audi en voelden we ‘m flink aan de tand. Even later mocht hij zelfs de strijd aangaan met een van zijn illustere voorvaders uit de rallysport.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.