Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 25 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Ontwerper Aston Martin vertrekt en gaat naar… Dacia

Een opvallende overstap in autoland: Miles Nürnberger vertrekt als ontwerpbaas bij Aston Martin en gaat aan de slag bij het Roemeense Dacia. Dat bevestigt de Roemeense autobouwer vandaag.

Het is nogal een stap. Van ruim dertien jaar tekenen van zo ongeveer de mooiste supercars ter wereld, naar de ontwerptafel van het absolute budgetmerk in Europa. Toch doet Miles Nürnberger het. Waarom hij Aston Martin verlaat, is niet bekend. Feit is dat-ie binnenkort écht bij Dacia begint.

Opnieuw dé budgetauto? – Dacia Sandero (2021) – Review

Toekomst Dacia

“We zijn verheugd dat Miles zich bij het team voegt, omdat design een centrale pijler is in onze Dacia- en Lada-strategie”, zo schrijft Denis Le Vot, ceo van beide merken. Ook de Nederlandse Laurens van den Acker liet al wat over zijn komst los. “Miles is een gerenommeerd ontwerper die velen heeft geïnspireerd met zijn werk bij Aston Martin. Zijn ervaring en passie voor het bouwen van sterke merken door middel van design zal een enorme aanwinst zijn voor Dacia, en ons helpen om de toekomst van het merk te projecteren.”

Vijf redenen waarom je (niet) een Dacia Sandero moet kopen

Aston Martin Valkyrie
Aston Martin Valkyrie

Gerenommeerd is Nürnberger zeker. Hij trad in 2008 in dienst bij de Britse autobouwer, waar hij onder meer werkte aan de DBX en indrukwekkende Valkyrie. Bovendien was hij deels verantwoordelijk voor de heropleving van het Lagonda EV-merk (dat overigens nu géén werkelijkheid wordt). Daarvoor werkte Nürnberger ook bij Citroën, Lincoln en Ford.

Bigster SUV

Wat hij precies bij Dacia gaat doen, is nog even de vraag. Feit is dat de Roemeense autobouwer sowieso op zoek moest naar een nieuwe designbaas, nadat Alejandro Mesonero-Romanos onlangs zijn biezen pakte en vertrok naar Alfa Romeo. Nürnberger zal zich in ieder geval bezighouden met de Bigster, de grootste SUV van Dacia die rond 2025 moet verschijnen. De kersverse ontwerper staat sowieso voor interessante uitdagingen, omdat Dacia van moederconcern Renault de komende jaren meer ruimte en vrijheid krijgt om te groeien. Bovendien zal Nürnberger zich ook gaan ontfermen over Lada, dat zich gaat richten op Rusland en omringende Oost-Europese landen.

Dacia Bigster
Dacia Bigster (concept).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.