Remco Slump
Remco Slump Nieuws 11 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Nostalgie ten top! Nieuwe Renault 4 en 5 debuteren begin oktober

Renault grijpt naar het verleden op weg naar de toekomst. Half oktober debuteren eindelijk de nieuwe Renault 4 en Renault 5. Die laatste in de vorm van een sportief studiemodel. Daarbij heeft niet alleen Renault nieuws te melden, maar ook zustermerk Dacia – dat met een concept car op de Parijse autoshow staat – en het sportieve Alpine.

Om te beginnen met Renault. In januari 2021 toonde de Franse fabrikant een studiemodel van de nieuwe ‘Cinque’. De Renault 5 Prototype werd met gejuich ontvangen, want de ontwerpers zijn er perfect in geslaagd om modern design te combineren met elementen van het oer-vijfje en de brute Renault 5 Turbo uit de jaren tachtig.

Renault 4 wordt een volledig elektrische cross-over

De 5 wordt een compacte elektrische hatchback, al heeft Renault nog steeds niets bekendgemaakt over de specificaties. Naar verwachting komt hij in het leveringsprogramma onder de nieuwe Renault 4 te staan.

Renault 4

Die wordt eveneens elektrisch, maar krijgt de vorm van een grotere cross-over, die ook als lichte bedrijfswagen op de markt komt.

Dacia introduceert studiemodel met nieuwe designstijl

Door naar Dacia dan, dat een nieuwe designstijl introduceert. Halverwege vorig jaar veranderde het Roemeense budgetmerk zijn flesopener-logo in een beeldmerk dat veel weg heeft van een moersleutel (het zijn eigenlijk een D en een C achter elkaar). Nu is het de beurt aan de vormtaal van zijn auto’s. We denken dat Dacia in Parijs met een coupé-suv-concept op de proppen komt.

Moderne en elektrische Renault 4 lijkt er echt te komen, dit is ‘m!

Alpine ziet voor zichzelf een elektrische toekomst

Alpine – dat nog steeds niet zo goed verkoopt als werd gehoopt – moet veranderen, vindt moederbedrijf Renault. Het zal dan ook niemand verbazen dat Alpine voor zichzelf een elektrische toekomst ziet. Op de autoshow in Parijs krijgen we een studiemodel van een stekkersportwagen te zien. “Een nieuwe stap in de transformatie van het merk”, noemt Alpine het voertuig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.