Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 26 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Renault 4 gaat nu ook de lucht in

Renault is bijna klaar met het vieren van het jubileum van de 4. Het stuurt de legende nu zelfs de lucht in.

2021 is een bijzonder jaar voor Renault, want de iconische 4 blaast dit jaar 60 kaarsjes uit. Dat is je vast niet ontgaan, want de fabrikant is de afgelopen druk in de weer geweest met de klassieker. Met dit project wil het de festiviteiten rondom de 4 af gaan sluiten. Op bijzondere wijze.

Renault Suite N°4 is elektrische en rijdende slaapkamer

Luchtruim

Het werkte hiervoor samen met TheArsenale, een Frans designbureau, met als resultaat de AIR4. De naam zegt het al: deze Renault 4 is bestemd voor het luchtruim. Hij is ontstaan “uit het idee dat terwijl het verkeer op de grond maar blijft groeien, de wereld boven ons ongehinderd is. De AIR4 claimt de lucht als een nieuwe weg naar de toekomst.”

De AIR4 is een moderne interpretatie van de Renault 4, die is voorzien van propellors. Hij heeft wel iets weg van een enorme drone, waarop een miniatuurauto is geplakt. De koets is vrijwel volledig gemaakt van koolstofvezel, en is zo ontworpen dat-ie voldoende stuwkracht en lift genereert om ook daadwerkelijk de lucht in te gaan.

Volledig elektrisch

En uiteraard: deze AIR4 is elektrisch aangedreven. Hij heeft lithium-polymeer accu’s en elektromotoren die ervoor zorgen dat-ie 26 meter per seconde (zo’n 93 km/h) kan vliegen. De AIR4 kan tot 700 meter in de hoogte klimmen.

Het blijft uiteraard bij dit conceptvoertuig. Wel is de AIR4 binnenkort te bewonderen in het Atelier Renault, gelegen aan de Champs Elysées in Parijs. Daar staat-ie tot het einde van het jaar, naast andere bijzondere Viertjes van Renault. Volgend jaar vertrekt de AIR4 nog naar Miami en New York.

Nieuwe Renault 4

Renault laat dit voertuig niet alleen zien om de zestigste verjaardag van de originele 4 te Vieren. Het is ook een voorbode op wat er komen gaat. Renault heeft immers al bevestigd met een moderne herinterpretatie van de iconische 4 te komen. Die draagt de naam 4ever en is volledig elektrisch. Wel moeten we nog even wachten op die auto, want hij verschijnt ná de nieuwe 5 op de markt. En die staat pas voor 2024 op de rol. Geduld!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.