Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 26 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Belangrijke wijziging voor Toyota Corolla

De huidige Toyota Corolla gaat nog maar sinds 2019 mee, maar de Japanse autobouwer ziet al ruimte voor verbetering. Niet zo gek, want het was een van de grote kritiekpunten op het huidige model.

Toyota meldt namelijk dat de Corolla een nieuw, sneller en krachtiger multimediascherm krijgt. Geen enorme verrassing, want ook de recent geüpdatete C-HR kreeg dezelfde upgrade.

Sneller

Het nieuwe systeem is volgens de fabrikant 2,4 keer sneller dan het vorige exemplaar. Het reageert dus sneller op gebruikerscommando’s en dat is prettig, want het vorige systeem was niet bepaald de snelste op de markt. Het meet nu 8-inch, en is standaard vanaf de Dynamic-uitvoering. Overigens zijn de sneltoetsen aan weerszijden van het scherm, die wél een welkome aanvulling op het systeem waren, verdwenen.

Afscheid duurtest: Toyota Corolla Touring Sports – Video

Ook is er een nieuwe spraakassistent, meldt Toyota. Daarnaast verlopen alle software-updates in de licht vernieuwde Corolla nu ook over-the-air. Apple CarPlay en Android Auto zijn standaard. In het eerste geval werkt de verbinding tussen iPhone en auto ook draadloos.

Nieuwe kleuren

Voor het nieuwe modeljaar introduceert Toyota overigens ook een aantal nieuwe carrosseriekleuren. Ze heten Platinum White Pearl en Silver Metallic. Beide kleuren zijn er ook als bi-tone. Ook is er een nieuw wieldesign voor de Corolla Sedan.

Toyota introduceert de vernieuwde Corolla in januari 2022 op de Nederlandse markt. Prijzen zijn niet bekend, maar het lijkt erop dat die niet sterk zullen verschillen van de huidige prijzen. De Corolla staat momenteel vanaf iets meer dan 26 mille op de prijslijst. In dat geval gaat het om de hatchback en de 1,2-liter turbo, goed voor 116 pk. De 1.8 Hybrid is er als hatchback vanaf 28.895 euro. De stationwagon is 1000 euro duurder.

GR Corolla

Al met al goed nieuws voor de Corolla, want het infotainmentscherm was een van de weinige maar grotere kritiekpunten op de middenklasser. Er komt mogelijk meer nieuws aan voor de autoliefhebber. Volgens geruchten werkt Toyota achter de schermen aan een heuse GR Corolla. Dat zou een auto worden in de geest van de succesvolle en geliefde GR Yaris. Bovendien zou-ie dezelfde 261 pk sterke driecilinder uit die homologatiespecial krijgen. Wat er van waar is, is niet bekend. De Nederlandse importeur liet onlangs aan Autovisie weten nog niets van de GR Corolla gehoord te hebben.

‘Toyota Corolla GR verschijnt in 2023 als hot hatch met 261 pk’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.