Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 11 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen maakt van elektrische ID.4 GTX extreme offroader

Het designteam van Volkswagen kreeg het idee om een bijzonder ID te ontwikkelen. Dit is de ID. Xtreme, een elektrische offroader gebaseerd op de ID.4 GTX.

De letters GTX plakt Volkswagen op zijn sportiefste elektrische auto’s. In de prijslijst staan nu de ID.4 en ID.5 GTX, die beide 300 pk, vierwielaandrijving en een stoerder uiterlijk hebben. Lees hier hoeveel spanning die ID.4 GTX écht brengt.

Volkswagen maakt elektrische offroader van ID.4 GTX

Leuk zo’n ID.4 GTX, maar voor Volkswagen was het niet extreem genoeg. Daarom laat het merk een nieuwe concept car zien, die bedoeld is om op plekken te komen waar je geen laadpalen vindt.

Volkswagen, elektrische offroaden, ID. Xtreme, ID.4 GTX
(Afbeelding: Volkswagen)

In de basis is het studiemodel gewoon de SUV zoals je ‘m kent, maar dan met 88 pk meer. Daarbij is de EV voorzien van dikke 18-inch offroadwielen, zijn de wielkasten verbreed, schroeft VW een bullbar op de neus en kan je met behulp van de LED-bar op het dak ook ‘s nachts door je lokale bos razen.

Om ervoor te zorgen dat de accu in het terrein niet wordt doorboord door een steen, is de bodemplaat volledig beschermd met een aluminium plaat.

Softwarematig meer vermogen

De batterij in de ID.4 GTX is hetzelfde 82-kWh pakket dat je vindt in het ‘normale’ topmodel. Volkswagen laat met deze concept car zien wat er mogelijk is op basis van de ID.4, maar ook dat je met software-aanpassingen nóg meer vermogen uit de elektrische aandrijflijn kunt halen dan standaard. Zo’n 30 procent meer zelfs. Wat de actieradius met de dikke banden en offroad-opsmuk is, laat VW niet weten.

Volkswagen, elektrische offroaden, ID. Xtreme, ID.4 GTX
De auto blijft vooralsnog een conceptcar. Onwerkelijk lijkt dat-ie ooit zo op de prijslijst komt te staan. (Afbeelding: Volkswagen)

De Volkswagen ID. Xtreme hoef je niet op de prijslijst te verwachten, vooralsnog blijft het enkel bij een conceptcar.

Vijf redenen waarom je (niet) een Volkswagen ID.4 moet kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.