Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 9 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

In volle glorie: de nieuwe Volkswagen ID. Buzz als MPV, Cargo en camper

Dit is ‘m dan, de gloednieuwe Volkswagen ID. Buzz. De hedendaagse variant van de legendarische Transporter. Autovisie is bij de introductie van het model waarbij we voor het eerst het interieur en de two-tone lak kunnen laten zien.

Twee weken geleden maakten we voor het eerst kennis met de nieuwe Bulli waarop lang gewacht is. In 2001 werd het eerste conceptmodel getoond op de autobeurs van Detroit. Meer dan 20 jaar later is hij hier dan eindelijk.

Een MPV, Cargo en camper

Volkswagen levert de ID. Buzz in eerste instantie in twee uitvoeringen. Er is een MPV-variant met vijf zitplaatsen en een Cargo-uitvoering met twee of optioneel drie zitplekken voorin. In die laatstgenoemde versie is in de laadruimte plek voor twee europallets. Later komt Volkswagen ook nog met een camper-uitvoering.

Onderhuids zijn de MPV en Cargo identiek. Net als bij de oude Volkswagen T1 ligt de motor op de achteras. In dit geval gaat het om een elektromotor met een vermogen van 204 pk (150 kW) en 310 Nm aan koppel. Deze wordt van elektriciteit voorzien door een 77 kWh accupakket waarmee je zo’n 420 kilometer aan actieradius haalt.

Eerste exemplaren Volkswagen ID.5 rollen van de band

Is de accu leeg, dan laadt hij aan de DC-snellader met maximaal 170 kW op. Hiermee laadt hij van 0 naar 80 procent in ongeveer een half uur tijd. Bij de laadpaal hoef je niet meer je pas te scannen. Wanneer je de stekker in de paal steekt, wordt de bus automatisch herkend.

Bidirectional charging

Het accupakket van de bus kan gebruikt worden om bidirectioneel op te laden, een functie die we ook al zien bij andere merken. Dit zorgt ervoor dat je de elektriciteit vanuit de ID. Buzz kan gebruiken als elektriciteitsbron voor bijvoorbeeld je woning. Hiervoor heb je wel een speciaal managementsysteem nodig in je huis.

Volkswagen wil ID. Buzz dit jaar nog leveren

Volkswagen wil de ID. Buzz dit jaar nog in Europa leveren. Op de optielijst staan elf verschillende kleuren waarvan vier two-tone verwijzen naar de Volkswagen T1.

Nederlandse overheid biedt Volkswagen T2 camper met aanhanger aan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.