Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 7 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid biedt Volkswagen T2 camper met aanhanger aan

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze kun je vervolgens kopen bij het Ministerie van Financiën. Hoewel veel auto’s niet echt de moeite waard zijn, duiken er soms pareltjes op in de showroom van Domeinen Roerende Zaken.

Ditmaal staat er wel een hele leuke auto te koop: een Volkswagen T2. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw verse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

Volkswagen T2

De Volkswagen Transporter van de tweede generatie had de taak om de legendarische T1 op te volgen. Door ongeveer dezelfde designtaal te houden, werd het model – net als zijn voorganger – erg geliefd, onder bijvoorbeeld camper-bezitters.

Door zijn grotere zijramen kreeg de T2 de bijnaam ‘Panoramabus’, maar dit is niet het enige voordeel ten opzichte van de T1. Zo plaatste Volkswagen een ‘platter’ motorblok dat lager in de auto ligt. Hierdoor ontstond meer bagageruimte en verbeterde de wegligging. De krachtbron op de achteras is een viercilinder met een slagvolume van 1,6 liter, goed voor zo’n 48 pk.

Van A naar B

Volkswagen gaf de T2 meerdere updates. Zo werden de eerste modellen, met de richtingaanwijzers op de hoeken van de neus, de T2a genoemd. Deze werd opgevolgd door de T2b, met de richtingaanwijzers juist naast het luchtrooster en grotere achterlichten. Tussen deze twee generaties in kwam een overgangsmodel: de T2a/b, met het front van de ‘a’ en de achterzijde van de ‘b’.

De ‘camper’ bij de overheid

Zo’n overgangsmodel wordt nu aangeboden bij de overheid. Het exemplaar maakte zijn eerste kilometers in 1972 en heeft in bijna 50 jaar tijd 72.266 kilometer afgelegd. De Volkswagen T2 lijkt flink te zijn opgeknapt. Zo is het leer op de banken erg strak, lijkt de lak niet origineel en staat de camper op Porsche-wielen. Daarbij is hij voorzien van een glimmende retro-imperiaal.

Achterin de bus staat een bank, en is er audio-installatie en bed te vinden. Een echte camper is het dus nog niet te noemen, al kun je dit er wel van maken. Bij de bus krijg je een aanhanger die in dezelfde stijl is als de T2.

Volkswagen T2, camper, overheid
(Afbeelding: DomeinenRZ)

Hoewel de bus er op het eerste gezicht goed uitziet, heeft het exemplaar een paar nadelen. Zo zit er een grote ster in de voorruit, wordt hij verkocht zonder kentekenbewijs en ontbreekt de sleutel van de aanhanger. Desondanks is het een leuke bus om te verbouwen tot camper!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.