Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 7 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Schumachers F300 kan voor 4,5 miljoen euro van jou zijn!

De Ferrari F300 waarin Michael Schumacher in 1998 een 2e plek veroverde in de Grand Prix van Luxemburg, wordt te koop aangeboden. Voor een het ‘bescheiden’ bedrag van 4,5 miljoen euro kan hij van jou zijn.

Did Not Finish

In dit racemonster vertrok Michael Schumacher vanaf pole postion in de Luxemburgse Grand Prix. Hij beëindigde de race echter als tweede. Schumacher ging daarom met een achterstand van 4 punten op McLarens Mika Hakkinen, de beslissende race in Japan tegemoet.

De bepalende race werd uitgevochten op het circuit van Suzuka. Ook hier pakte Schumacher pole position, maar de winst bleef andermaal uit. Schumacher viel stil in de opwarmronde, maar bleef vastberaden om de titel te pakken. Een stuk puin dat op het circuit lag door een crash tussen twee andere auto’s, dwarsboomde echter zijn opmars. Hierdoor lag het eerste F1-kampioenschap voor de Finse Hakkinen voor het oprapen. Schumacher moest met een ‘DNF’ teleurgesteld afdruipen.

Nu kun je de auto (met vier opgepompte banden wel te verstaan) ophalen voor een bedrag van bijna vijf miljoen dollar. Hij wordt aangeboden op du Pont Registry.

Niet perfect

Schumacher wist zes keer de winst te pakken met de F300. De auto werd echter niet als volmaakt beschouwd door het team van Ferrari. Hij werd meerdere malen aangepast gedurende het seizoen. Zo werd onder andere de voorvleugel ingeruild voor een bredere variant. Ook qua aerodynamica moest de F300 zijn meerdere kennen in de Mclaren.

De Ferrari was voorzien van de 3,0-liter Tipo 047/B/C V10 van eigen makelij en een 7-traps versnellingsbak. Daarmee produceerde de F300 805 pk. Denk eraan dat de auto zelf mede dankzij zijn koolstofvezel carrosserie maar 600 kilo weegt. Een vermogen tot gewichtsverhouding van 1,34. Dat staat garant voor een spectaculaire rijervaring. Of je die V10 ook krijgt voor die 4,5 miljoen euro, is niet bekend. Dat is namelijk vaak niet het geval bij de aankoop van een F1-auto.

F1-auto kopen

Mocht je nou daadwerkelijk wat extra centen op zak hebben en je bent benieuwt naar wat er bij de aankoop van een F1-auto allemaal komt kijken, bekijk dan de onderstaande video. Hier legt Sjoerd van Bilsen haarfijn uit wat je allemaal kunt verwachten bij de aankoop van een racelegende, zoals de Ferrari F300.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.