Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 7 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dacia Spring krijgt verjaardagscadeau in populaire racegame

De Dacia Spring mag zijn opwachting gaan maken in de ultra-populaire videogame Rocket League. Voor de eerste verjaardag van de spotgoedkope EV organiseert Dacia samen met de game het ‘Dacia Spring Electric Tournament’.

Rocket League

Rocket League werd 6 jaar geleden geïntroduceerd als spel waarbij je een autootje bestuurt, met als doel samen met je team een gigantische bal in een nog groter doel te rijden. Botsauto’s gecombineerd met voetbal, dus. Afgelopen maand had het spel nog 100 miljoen actieve gebruikers, met een maximaal aantal van 7,3 miljoen per dag. Van die userbase gaat Dacia nu de marketingvruchten plukken.

Dacia Spring Electric Tournament

Dacia laat weten aandacht te willen vragen “voor de uitdagingen waar elektrische voertuigen en de klanten van morgen mee te maken hebben.” Dat roept dan meteen de vraag op of je midden in de wedstrijd ook moet gaan wachten tot er een snellader vrijkomt om je batterij op te laden.

Afijn, het toernooi. De spelers vormen teams van drie die vervolgens naar hartelust hun Spring kunnen personaliseren. Naar eigen zeggen om te laten zien “hoe gemakkelijk en leuk het is om elektrisch te rijden, ook voor gamers.” Nu valt er wat voor te zeggen dat de gameplay van Rocket League de werkelijke rijervaring van de Spring niet feiloos nabootst, maar dat mag de pret niet drukken. De teams spelen verschillende minigames om een winnaar te bepalen. Het toernooi wordt gehouden van 5 tot 24 april.

Iconen

Het is overigens bij lange na niet de enige auto in de game die op een echt model gebaseerd is. Het spel heeft de afgelopen jaren steeds nieuwe voertuigen toegevoegd. Van een McLaren 765LT en een Lamborghini Huracán STO tot de Nissan Skyline GTR en Dodge Charger uit de Fast & Furious-films. Ook iconen zoals de Batmobile, K.I.T.T. uit Knight Rider en de Delorean DMC-12 uit de Back to the Future films zijn later onderdeel van het spel geworden.

De Dacia Spring mag nu in één adem genoemd worden met die legendes! Een soort van…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.