Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 3 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Haal Lewis Hamilton in huis met deze McLaren Formule 1-auto

De Formule 1 is na heel wat jaren weer terug op Zandvoort. Maar wie dacht dat de raceklasse niet dichterbij kon komen heeft het mis. Op veilingsite Collecting Cars wordt namelijk een McLaren MP4-26 Formule 1-auto aangeboden waarmee je soortgelijke bolide als waar Lewis Hamilton in reed in huis kunt halen.

Een echte circuitauto is het niet. Het is een full-size showauto die is gebruikt voor promotie tijdens het seizoen in 2011. Rijden kan de auto dan ook niet. Het reclamestuk heeft geen aandrijflijn aan boord, al is dat vaak het geval als je een tweedehands F1-auto koopt. Dat legden we al eens uit in deze video’s:

Zo koop je een Formule 1-auto – Sjoerds Weetjes #205

Dit kost een Formule 1-auto! – Sjoerds Weetjes #206

Lookalike van de echte McLaren

Wel staat de lookalike van de Lewis Hamilton-auto op de Enkei-wielen met Pirelli P Zero Compound 3-banden. Hiermee reed het McLaren-team in 2011. Ook heeft de Formule 1-auto een carbon fibre monocoque, een stuur met dezelfde schakelaars als het origineel en een echte vierpuntsgordel.

Hoeveel kost zo’n Formule 1-auto?

Hoewel dus het hart van de bolide ontbreekt, is er ontzettend veel geld in de replica geïnvesteerd. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen gaat in een aflevering van Sjoerds Weetjes in op wat de losse onderdelen van zo’n Formule 1-auto kosten.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Het pronkstuk van McLaren is niet helemaal puntgaaf. De advertentie laat weten dat er rondom de rode afdekkingen van de centrale wielvergrendeling kleine schades zitten. Bij een echte Lewis Hamilton-auto wordt tijdens een pitstop de luchttol op dit onderdeel gezet om de banden te verwisselen.

McLaren, Lewis Hamilton, Formule 1
(Afbeelding: Collecting Cars)

Wanneer jij het winnende bod uitbrengt op de auto, krijg je naast de replica van de auto van Lewis Hamilton ook een echtheidscertificaat ondertekend door McLaren-teambaas Zak Brown.

Zelf Lewis Hamilton spelen

Maar wat moet je met een niet rijdende Formule 1-auto? Je kunt de bolide natuurlijk – wanneer je de ruimte hebt – als pronkstuk in huis zetten of proberen op te hangen aan een grote wand. Maar je kunt er ook de ultieme Formule 1-simulator van maken waarin jij zelf Lewis Hamilton uit kunt hangen.

McLaren, Lewis Hamilton, Formule 1
(Afbeelding: Collecting Cars)
McLaren, Lewis Hamilton, Formule 1
(Afbeelding: Collecting Cars)
(Afbeelding: Collecting Cars)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.