Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 14 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Mitsubishi hoopt toch nog op komst nieuwe Outlander naar Nederland

Er hing even onduidelijkheid rondom de Europese activiteiten van Mitsubishi, maar de Japanse autobouwer blijft ook na 2022 actief op ons continent. Komt de nieuwe Outlander daardoor tóch naar ons land?

Vorig jaar kondigde Mitsubishi aan haar activiteiten in Europa per eind 2022 te staken. Het merk zou zich terugtrekken van ons werelddeel. Daar kwam het kort geleden echter weer op terug. Samen met alliantiepartners Renault en Nissan werd besloten tóch actief te blijven in Europa. Dat kan door de hulp van Renault, want het Franse bedrijf zal twee nieuwe modellen leveren aan het Japanse zusterbedrijf. Mitsubishi gooit daar een eigen sausje overheen. Maar komen er mogelijk ook eigen nieuwe modellen naar ons land?

Nieuwe Outlander

Daar hoopt de importeur wel op. De huidige Space Star, ASX en Outlander verdwijnen binnenkort uit het Europese aanbod. Er is een volledig nieuwe Outlander ontwikkeld die in bijvoorbeeld de Verenigde Staten al wordt verkocht. Die auto is echter niet voor Europa ontwikkeld en gehomologeerd, dus zal, zoals het er nu naar uitziet, niet z’n weg naar Europa vinden.

Toch hoopt de importeur daar nog wel op, zo laat het desgevraagd aan Autovisie weten. De huidige generatie is immers nog altijd een populaire stekkerhybride, waardoor een volledig nieuw model een welkome aanvulling op het aanbod is. Mocht de Outlander alsnog naar ons land komen, dan duurt dat nog wel even. Het model is zoals gezegd nog niet gehomologeerd volgens de strenge Europese normen. Wil Mitsubishi de Outlander klaarmaken voor onze markt, dan zal er nog veel werk moeten worden verricht.

Homologatie

Bovendien is dat mogelijk minder interessant voor de autobouwer zelf. Mitsubishi blijft actief in Europa, maar lang niet in elk land. Zo trekt het zich terug uit onder andere België en Groot-Brittannië. De Europese afzetmarkt blijft daardoor redelijk klein, waardoor het financieel mogelijk niet interessant is om de nieuwe Outlander voor ons continent te homologeren.

Mitsubishi krijgt twee gefacelifte Renaults in Europees gamma

Op dit moment levert Mitsubishi in ons land de vernieuwde Eclipse Cross, die de plug-in hybride-aandrijflijn van de vorige Outlander in grote lijnen overneemt. De ASX is inmiddels verdwenen, maar de huidige Space Star en Outlander PHEV staan nog wel op het programma. In 2023 komen daar in ieder geval twee nieuwe modellen bij, die gebaseerd zijn op twee nieuwe auto’s van Renault. Of ook de Space Star en Outlander een opvolger krijgen in ons land, is dus afwachten. Beide types zijn in ieder geval wel toe aan een vernieuwing, want ze gaan in de basis alweer mee sinds 2012.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.