Autovisie
Autovisie Nieuws 14 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: vernieuwde MINI JCW 3-deurs samenstellen

MINI heeft de vernieuwde drie- en vijfdeurs modellen gepresenteerd. Dat betekent dat ook de 231 pk sterke John Cooper Works-uitvoering is vernieuwd. MINI staat bekend om zijn uitgebreide personaliseringsmogelijkheden. Maar hoe is dat geregeld bij de nieuwe JCW-uitmonstering? Hoe duur kun je hem bijvoorbeeld maken? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

2030 elektrische MINI’s

Genieten nu het nog kan, want MINI produceert vanaf 2030 alleen nog maar volledig elektrische modellen. Grote kans dus dat de volgende JCW dus een elektrische aandrijflijn krijgt. De huidige benzinegestookte JCW kan dus zomaar een ‘last hurrah’ zijn.

Nederlandse prijs driedeurs MINI John Cooper Works

De Nederlandse vanafprijs van de MINI driedeurs John Cooper Works start bij 45.900 euro voor de versie met handgeschakelde zesbak. De versie met achttraps automaat start bij 46.999 euro. Hoewel de automaat-versie van de MINI JCW duurder en sneller is (6,1 seconden naar 100 km/h versus 6,3 seconden voor handbak), kiezen we in dit verhaal voor de handgeschakelde variant.

Circuit Spoke-wielen

MINI levert de JCW-versie standaard als Essential-uitvoering. Wil je de absolute John Cooper Works-aankleding, dan moet je 3.460 euro bijbetalen. Dit ‘pakket’ bestaat uit een adaptief onderstel, Piano Black Exterior pack, dak en spiegelkappen in rood, 18-inch JCW Circuit Spoke-wielen, sfeerverlichting, dinamica/leder combinatie Carbon Black en de exterieurkleur Rebel Green.

Kleuren MINI JCW

Uiteraard kun je nog veel meer kleuren kiezen in combinatie met dit ‘pakket’. Denk aan Pepper White, Chili Red, White Silver, Midnight Black, Rooftop Grey, Moonwalk Grey, Island Blue en British Racing Green. Deze genoemde kleuren hebben ook allemaal geen meerprijs. Dat geldt wel voor Enegmatic Black, die kleur kost je 356 euro. Onze keuze valt British Racing Green. Dat staat de MINI JCW bijzonder fraai.

Kleuren voor dak en zijspiegels

Ook voor het dak en de zijspiegelkappen je mogelijkheden. Een rood dakje hoort natuurlijk wel bij een JCW-versie. Mocht je dat niet mooi vinden, dan kun je zonder meerprijs kiezen voor wit, zwart of een dak in carrosseriekleur. Het multitonedak kost je 720 euro extra. Om het af te maken selecteer je ook motorkapstriping. Kost je wel 160 euro extra.

Leder of stof?

Het interieur van de MINI John Cooper Works is helemaal naar eigen smaak aan te kleden, al heeft de standaardbekleding al wel een zeer sportief uiterlijk. Wil je hoogwaardig MINI Yours leder in carbon black, dan betaal je 510 euro bij. Wij laten het bij de standaard bekleding: dinamica/leder in carbon black. De piano black-kleurige sierdelen op het dashboard ogen wat braaf. Beter spendeer je 110 euro extra voor interieurpanelen in MINI Yours of Silver Chequered.

Uitgebreide navigatie

Het Connected Navigation Plus-pakket mag in een topmodel als de John Cooper Works niet ontbreken. Dit pakket kost je 1.930 euro extra en bestaat uit een comfortpakket, Emergency Call, smartphone-integratie, een draadloze telefoonlader, remote services, real time traffic information en een multifunctioneel instrumentenpaneel.

Comfort Plus-pakket

Het Comfort Plus-pakket heeft als extra’s nog verwarmbare voorstoelen, een verwarmbaar stuurwiel en comfort access. Het Driving Assistant Plus-pakket – dat 1.420 euro kost – is ook een aanrader. Dit pakket bestaat uit een achteruitrijcamera, parkeerhulp, een driving assistant en active cruise control. Adaptieve LED-koplampen hebben een meerprijs van 410 euro.

De eindstand

De teller is inmiddels opgelopen naar 54.371 euro. Maar we zijn nog niet klaar. Extra getint glas achter kost je bijvoorbeeld 300 euro meer en voor een glazen panoramadak ben je 1000 euro meer kwijt. Tot slot kun je ook nog kiezen voor een Harman-Kardon sound systeem van 820 euro. In totaal zijn we 56.708 euro verder, maar dan staat er wel een prachtig en vooral dik karretje. Een van de laatste in zijn soort.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.