Autovisie
Autovisie Nieuws 27 jan 2021

Mini geeft hatchbacks en Cabrio een tussentijdse opfrisser

Nieuwe kleuren, andere wielen en nieuwe opties. Dat is in een notendop de facelift van de Mini 3-deurs, de 5-deurs en de Cabriolet. Met de lichte restyling moet Mini’s instapreeks er weer even tegenaan. De opgefriste versies gaan vanaf maart bij de dealer.

De designafdeling van Mini heeft hoofdzakelijk werk gemaakt van het front. De ontwerpers hebben voor de hatchback en Cabrio voor een zeshoekig grille-ontwerp gekozen dat nog nadrukkelijker aanwezig is. Daarnaast monteert het merk nu led-koplampen standaard. Het front is verder verrijkt met verticale luchtinlaten, die aerodynamica moeten optimaliseren. Wat direct in het oog springt, is de bumperstrip in carrosseriekleur in plaats van zwart. Op de strip monteert de dealer de kentekenplaathouder.

En profil vallen hertekende voorschermen op met in de uitsparingen knipperlichtjes met led-techniek. Aan de achterzijde zijn nu de bekende Union Jack-lichtunits aanwezig. De achterbumper onderging een restyling. Het (led-)mistachterlicht bevindt zich nu in de achterbumper en bestaat uit een smallere led-lichtunit. Overall krijgen de Mini-types nieuwe lakkleuren (Rooftop Grey metallic, Island Blue metallic en het van de Cabrio afkomstige Zesty Yellow) en andere wielen (inclusief de Scissor Spoke van de Sidewalk Cabrio en Pedal Spoke van de 60 Years Edition).

Multitone dak

Het merk spreekt van een wereldprimeur in de vorm van het Multitone dak. Anders dan het standaard in carrosseriekleur gespoten dak kun je bovenop de auto een daksticker aanbrengen. Maar met ingang van de gerestylede Mini is een dak met een kleurverloop beschikbaar. De kleur loopt van San Marino Blue via Pearly Aqua over naar Jet Black. Volgens Mini komt “het effect tot stand met nieuwe laktechnieken. De drie kleuren worden direct na elkaar aangebracht volgens een nat-op-nat verfproces. Deze afwerking, bekend als Spray Tech, is volledig geïntegreerd in het geautomatiseerde productieproces in de Mini-fabriek in het Engelse Oxford”, aldus de autobouwer.

Verwarmbaar stuurwiel

Binnenin zijn de interieuroppervlakken en luchtuitstroomopeningen opnieuw getekend, net als het stuurwiel. Voor het eerst biedt Mini een verwarmbaar stuurwiel aan. Ook vermeldt het op de optielijst het nieuwe Ambient Light, dat nu extra functies kent. De gebruikelijke handrem is verdwenen. Daarvoor in de plaats is een elektronische knop teruggekomen. Als het om comfort- en veiligheidsverhogende zaken gaat, beschikt de Mini nu over een cruise control met Stop & Go-functie, Lane Departure Warning en mistverlichting.

Motorenprogramma

Op technisch vlak levert Mini het adaptief onderstel nu met Frequency Selective Damping. Het motorenaanbod bestaat onveranderd uit 1.5 drie- en 2.0 viercilinder motoren. De vermogens liggen op 75 (alleen voor 3-deurs), 102 en 136 pk voor de driepittertjes. De viercilinderbenzinemotor produceren in de Cooper S 178 pk en in de John Cooper Works 231 pk. De Electric beschikt uiteraard over een elektrische aandrijflijn.

Prijzen vernieuwde Mini

De prijslijst van de opgefriste Mini start bij 25.300 euro voor de One First, wat een 3-deurs hatchback is. De voordeligste 5-deurs kost 26.900 euro en is de One. De prijslijst van de Cabrio start bij 31 mille voor de One. De Electric kost 36.200 euro. Met de John Cooper Works rijd je vanaf 45.900 euro bij de dealer weg, tenzij je de Cabrio neemt; die kost dik 51 mille.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mini geeft hatchbacks en Cabrio een tussentijdse opfrisser
Sluiten