Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 29 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Weer goed nieuws voor eigenaren Toyota Supra A70 en A80

Goed nieuws voor eigenaren van een Supra A70 of A80. Toyota Gazoo Racing biedt namelijk nóg meer nieuwe en originele onderdelen voor de twee Japanse sportcoupés aan.

Dat deed het overigens al een tijdje, maar vanaf 1 juli breidt Toyota het aanbod van onderdelen voor de achterwielaangedreven sportcoupé uit. Dat gebeurt onder de noemer ‘GR Heritage Parts Project’, waarbij onderdelen in zowel Japan, Noord-Amerika als Europa via officiële Toyota-dealers worden aangeboden. Er is een maar: het gaat om een gelimiteerde oplage. Toyota Gazoo Racing laat weten alles in een gelimiteerde oplage te vervaardigen, in samenwerking met leveranciers. Beide partijen maken de onderdelen voor een bepaalde tijd, die daarna enkel nog op voorraad leverbaar zijn.

Toyota Supra A70

Vanaf juli 2021 biedt Toyota nieuwe cilinders voor de koppeling, rem- en verwarmingsslangen en aircoclusters aan voor de A70-generatie. Vanaf augustus kunnen eigenaren van die auto’s ook een nieuwe emblemen, deurlijsten, portiergrepen én onderdelen voor de voorwielophanging bestellen. Voor de Supra A80 biedt Toyota nieuwe lambdasondes en voorbumpers aan. Alle beschikbare onderdelen en prijzen zijn te vinden op toyotagazooracing.com.

De Toyota 2000GT blijft langer in leven door Gazoo Racing

Toyota 2000GT

Overigens is het niet de eerste keer dat Toyota Gazoo Racing nieuwe reserveonderdelen voor diens klassiekers produceert. Vorig jaar kwam bijvoorbeeld het nieuws naar buiten dat ook eigenaren van de iconische 2000GT aan kunnen kloppen voor nieuwe onderdelen.

mazda_mx-5_54

Toyota is natuurlijk bij lange na niet de enige autobouwer die dergelijke nieuwe onderdelen voor geliefde klassiekers produceert. Nissan biedt immers ook al jaren nieuwe onderdelen voor klassieke Skylines aan, terwijl ook de Mopar-afdeling van FCA nieuwe onderdelen voor klassieke Fiats, Alfa Romeo’s en Lancia’s produceert. Eigenaren van de Mazda MX-5 NA kunnen bovendien ook aankloppen bij Mazda voor nieuwe en tevens originele onderdelen. Mercedes-Benz Classic biedt ook onderdelen aan voor vooroorlogse modellen, die op die manier langer in leven kunnen blijven.

Mazda brengt nieuwe onderdelen MX-5 NA op de markt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.