Autovisie
Autovisie Nieuws 28 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Benz maakt 80 jaar oude onderdelen weer

Het is een van de grootste problemen bij het bezit van vooroorlogse klassiekers: aan goede onderdelen komen. Voor de Mercedes-Benz W 06 is dat niet langer aan de orde. Je kunt ze nu weer rechtstreeks bij Mercedes-Benz kopen.

W 06

Mercedes-Benz Classic heeft besloten om een aantal onderdelen voor de W 06, die van 1926 tot en met 1932 geproduceerd werd, opnieuw te gaan maken. Het gaat vooral om componenten die ervoor zorgen dat de S, SS, SSK en SSKL blijven rijden. De onderdelen zijn opnieuw geproduceerd, dus passen precies op de plaats van het origineel, maar zijn wel volgens de moderne standaard gemaakt. De startmotor is bijvoorbeeld in samenwerking met Bosch gemaakt en is vele malen krachtiger dan het origineel, terwijl hij wel dezelfde afmetingen heeft.

Materialen

De onderdelen voor de W 06 zijn zoveel mogelijk gemaakt van de originele materialen. Zo werd de verdelerkap destijds van bakeliet gemaakt en is dat ook nu weer het geval. Dat maakt het produceren niet gemakkelijker, maar levert wel een product op dat weer vele jaren mee kan gaan. Het aanbod van Mercedes-Benz Classic moet de komende jaren alleen maar worden uitgebreid, zodat de vloot van klassieke voertuigen nog langer kan blijven rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.