Laurens Stade
Laurens Stade Nieuws 29 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Lamborghini bezorgt piloten op vliegveld Bologna mooi uitzicht

Piloten die op het vliegveld van het Italiaanse Bologna richting de startbaan moeten taxiën maar de weg niet weten, zullen voortaan blij zijn dat ze er onbekend zijn. Zij zullen namelijk door een Lamborghini begeleid worden naar de juiste baan.

Het vliegveld van Bologna, Aeroporto Guglielmo Marconi di Bologna, ligt niet ver van de Lamborghini-fabriek in Sant’Agata Bolognese vandaan. Als je dan rond die fabriek geen Lamborghini spot, heb je 16 kilometer verderop nog een kans. Het Italiaanse merk heeft namelijk een volgauto, zodat de piloten die niet bekend zijn met het vliegveld begeleid kunnen worden naar de startbaan via de juiste route, geschonken. En niet zomaar eentje.

Lambp

Het gaat namelijk om de 640 pk sterke Lamborghini Huracán EVO in een opvallend jasje. De Huracán EVO met de bekende en geliefde 5,2-liter V10 is gehuld in Verde Turbine, matgroen, en oranje strepen gepaard met de tekst ‘Follow Me in Our Beautiful Country’. Uiteraard mag de Tricolore niet ontbreken op de Italiaanse supercar.

Beperkte tijd

Bovenop zijn de benodigde ‘beacon lights’ te vinden en binnenin is er apparatuur geplaatst om te kunnen communiceren met de verkeerstoren. Mocht het nodig zijn, dan kan de supercar een stevige sprint trekken, al zullen daar op het vliegveld wel wat regels voor gelden. De Huracán EVO kan in ieder geval binnen 2,9 seconden van 0 naar 100 km/h sprinten tot een topsnelheid van 325 km/h. En voor de echte cijferfreaks: de acceleratie van 0-200 km/u kost slechts 9,0 seconden.

Wie de opvallende verschijning wil spotten, zal wel haast moeten maken. De Lamborghini EVO blijft tot en met 7 januari 2022 op het vliegveld vliegtuigen begeleiden. Kans is groot dat ze daarna weer een nieuw model zullen aanleveren.

Niet voor het eerst

Het is namelijk niet de eerste keer dat Lamborghini zo’n samenwerking aangaat met het vliegveld van Bologna. Het is alweer de zevende keer dat de twee partijen hun samenwerking verlengen. Eerder leverde Lamborghini al andere volgauto’s aan het vliegveld. Zo kon je al de Lamborghini Aventador en een reguliere Huracán, in wat andere kleuren, spotten op het vliegveld. Bovendien verwelkomen de Italiaanse rossen je als je de hoofdingang van het vliegveld in loopt.

Unieke samenwerkingen Lamborghini

Daarnaast leent Lamborghini zich ook wel vaker uit voor opvallende samenwerkingen. Zo lanceerde het recentelijk nog een levensgrote Lego-versie van de Sian. Het team van de Deense speelgoedmaker gebruikte maar liefst meer dan 400.000 Lego Technic-steentjes voor het levensgrote model van de Sián. Daarbij werd gebruikgemaakt van meer dan 154 verschillende onderdelen, waarvan er twintig speciaal voor dit model ontworpen zijn.

Lego Lamborghini Sián

Er werkte in totaal een team van vijftien man aan dit reusachtige project. Ze moesten er wel even wat tijd voor vrijmaken in de agenda: het ontwikkelen en in elkaar zetten van de Lego Lamborghini Sián duurde 8660 uur. Dat komt neer op meer dan een jaar aan werkuurtjes. Ga er maar aan staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.