Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 6 jul 2020

De Toyota 2000GT blijft langer in leven door Gazoo Racing

Goed nieuws voor eigenaren van een Toyota 2000GT. Zij die gelukkig genoeg zijn op de fraaie Japanse sportcoupé te bezitten, worden nu geholpen door de fabrikant zelf.

Toyota Gazoo Racing laat namelijk weten dat het opnieuw onderdelen voor zijn meest geliefde klassieke model ooit gaat produceren. Dat doet het onder het project GR Heritage Parts Project. Toyota bouwt de onderdelen zelf,  waarna het ze naar elk adres op de wereld verstuurt.

Limiet

Wie onderdelen voor zijn 2000GT zoekt, kan vanaf 1 augustus aankloppen bij de lokale Toyota-dealer. De bestelling en distributie van deze onderdelen verloopt op een voor Toyota reguliere wijze. De onderdelen voor de 2000GT zijn echter alleen beschikbaar voor daadwerkelijke eigenaren. Per auto kan er maar een bepaald aantal onderdelen worden gekocht. Op die manier hoopt Toyota te voorkomen dat zeldzame en moeilijk verkrijgbare onderdelen worden doorverkocht.

Toyota 2000GT

Het is overigens niet het eerste model waarvoor Toyota nieuwe ‘oude’ onderdelen produceert. Vorig jaar kondigde het namelijk al aan om in dezelfde serie ook aan het werk te gaan voor de Supra A70 en A80. Zij die interesse hebben in onderdelen voor deze modellen, konden vanaf 1 juli jongstleden al aankloppen bij de Japanse fabrikant.

Geschiedenis Toyota 2000GT

De Toyota 2000GT is een van de begeerlijkste Toyota’s ooit gemaakt. De sportcoupé verscheen in 1967, als resultaat van een samenwerking met Yamaha. Dat was best opmerkelijk, want vroeg in de jaren ’60 wilde Toyota nog helemaal niets van sportauto’s weten. Ben je benieuwd naar het complete verhaal van de Toyota 2000GT, lees dan via onderstaande link de prachtige reportage die Autovisie-redacteur Peter Hilhorst jaren geleden maakte voor ons magazine.

Ontdekkingsreis: Toyota GT86 vs. 2000GT

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Toyota 2000GT blijft langer in leven door Gazoo Racing
Sluiten