Autovisie
Autovisie Nieuws 24 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe generatie Mercedes-Benz B-Klasse debuteert in Parijs

Beetje bij beetje vallen alle puzzelstukjes van de line-up van Mercedes-Benz voor de Autosalon van Parijs (4-14 oktober) op hun plaats. Naast de nieuwe A35, GLE en EQC debuteert ook de nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse op de Parijse autoshow.

Concurrent BMW 2 Serie Active Tourer

De nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse opereert in hetzelfde segment als de BMW 2 Serie Active Tourer en de BMW 2 Serie Gran Tourer. Mercedes-Benz omschrijft de nieuwe B-Klasse zelf als een Sports Tourer. Hij oogt dynamischer dan zijn voorganger en biedt meer interieurruimte en comfort. De extra interieurruimte is bereikt door een grotere wielbasis.

MBUX-multimediasysteem

Reken op technologie die je nu al vindt in de nieuwe A-Klasse. Ook de nieuwe B-Klasse krijgt het MBUX-multimediasysteem, inclusief persoonlijke assistent die met het uitspreken van ‘Hey Mercedes’ oproepbaar is. Het interieurdesign van de nieuwe B-Klasse zal in grote lijnen overeenkomstig zijn met de A-Klasse. Dat betekent dat er keuze is uit drie displayconfiguraties: twee 7-inch displays (17,78 cm), met één 7-inch display (17,78 cm) en met één 10,25-inch display (26 cm), of met twee 10,25-inch displays (26 cm).

Motoren

Op het programma staan naar verluidt de B 200 (163 pk), B 250 (224 pk) en de B 180 d (116 pk). Of Mercedes-Benz ook een B 160 met 107 pk gaat voeren is nog niet bekend. De levering van de nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse start in het voorjaar van 2019.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.